Na nejpopulárnější počítačovou platformu se vracejí hry od Ubisoftu. Francouzská vydavatelská společnost britskému Eurogameru potvrdila, že na Steamu začne nabízet akční adventuru Assassin's Creed Valhalla, městskou budovatelskou strategii Anno 1800 a bezplatný sportovní titul Roller Champions.

Assassin’s Creed Valhalla bude na Steamu v prodeji od 6. 12. tohoto roku. To je pro poslední hit Ubisoftu důležitý den, protože vyjde závěrečná aktualizace The Last Chapter, jež propojí některé příběhové linie a nabídne uzavření vašeho pobytu mezi Havraním klanem. Později, v dosud neupřesněném termínu, se přidají zbývající dvě hry.

V roce 2019 mluvčí Ubisoftu Chris Early v rozhovoru pro New York Times kritizoval obchodní model Steamu a nazval ho nerealistickým. Tento komentář pravděpodobně souvisel s rozdělením příjmů, kdy si Valve bere až 30 % a 70 % jde vydavateli, zatímco Epic Games Store dává společnostem 88 %. Pak už PC verze od Ubisoftu byly dostupné výhradně přes Ubisoft Connect a Epic Games Store.

„Neustále vyhodnocujeme, jak přiblížit naše hry různým skupinám uživatelů, ať už jsou kdekoli, a zároveň poskytnout konzistentní ekosystém pro hráče prostřednictvím služby Ubisoft Connect,“ řekl mluvčí Ubisoftu serveru Eurogamer. „Assassin's Creed Valhalla, Anno 1800 a Roller Champions patří mezi tituly Ubisoftu, které budou vydány na Steamu.“