Blizzard Entertainment nabídne své vybrané hry pro počítače na Steamu. Jako první na největší a nejoblíbenější PC platformu dorazí bezplatná týmová střílečka Overwatch 2. Dostupná bude od 10. 8. letošního roku. O dalších potenciálních titulech bude společnost informovat ve správný čas.

Blizzard v prohlášení uvedl, že Battle.net pro něj nadále zůstává prioritou nyní i do budoucna. S tím souvisí nutnost hráčů na Steamu připojit se k účtu Battle.net, aby fungoval cross-play. Vyžadováno je to také u konzolí.

Pro Steam se v Blizzardu rozhodli po zpětné vazbě od hráčů, kteří chtějí mít na výběr, kde mohou hrát. Podobný styl razí Microsoft, který se snaží koupit Activision Blizzard za 68,7 miliardy dolarů.

„Z příchodu hry Overwatch 2 na Steam budou těžit hráči i vývojáři,“ dodal Gabe Newell, šéf společnosti Valve, pod kterou spadá Steam. Podle některých to vypadá, že Steam je poslední možností, jak upadající Overwatch 2 zachránit. V posledních měsících se počet hráčů propadl na všech platformách. O hrdinskou akci zkrátka není takový zájem. Hra je dostupná na PC, PS4, PS5, Xboxu One, Xboxu Series X/S a Nintendu Switch.

Jakou hru od Blizzardu byste chtěli na Steamu?