Společnost Take-Two Interactive má pod sebou řadu herních studií. Mezi nejznámější se řadí Rockstar Games s hrami Grand Theft Auto a Red Dead Redemption, stejně divize 2K, včetně českého týmu 2K Games starajícího se o Mafii. Brzy by do portfolia Take-Two mohli patřit i Codemasters.

Codemasters je britská firma, která se specializuje na závodní hry. Mohli jste si od ní zahrát DiRT, GRID a je také držitelem licence na oficiální videohru F1 a od roku 2023 bude mít práva na WRC. Codemasters se nedávno rozšířili, v roce 2019 odkoupili Slightly Mad Studios, autory série Project Cars.

Firma Codemasters v pátek zveřejnila prohlášení. V něm oznamuje, že obdržela nezávaznou nabídku od Take-Two. Ta se týká odkoupení základního kapitálu Codemasters. Jak se k tomu vedení staví? Pokud by přišla oficiální nabídka, britské studio doporučilo představenstvu/akcionářům, aby ji přijalo. Mluví se o částce přibližně 740 milionů liber (asi 824 milionů euro).

Take-Two věří, že kombinace s Codemasters by spojila dvě světová portfolia interaktivní zábavy.

„Take-Two věří, že může přinést Codemasters řadu výhod v podobě globální distribuce a klíčových provozních znalostí 2K v oblasti vydání, včetně analýz, vývoje produktu a marketingu značky,“ uvádí v prohlášení Take-Two pro VCG.