Společnosti Activision a Infinity Ward prozradily důležité podrobnosti o první sezóně Call of Duty: Modern Warfare 2. K tomu přidaly detaily o spuštění Call of Duty: Warzone 2.0 a bohužel nepotěšily hráče původního Warzone. Vše ale hezky popořadě.

INFORMACE O CALL OF DUTY: WARZONE 2.0

Příští týden to vypukne, bude spuštěna úplně nová verze oblíbené battle royale akce. Call of Duty: Warzone 2.0 bude zdarma a pochlubí se novou mapou pojmenovanou Al Mazrah, která bude mít 18 hlavních bodů.

Součástí hry je také DMZ. Jde o režim extrakce zasazený do otevřeného světa. Nabídne příběh, v rámci něho budete plnit mise za různé frakce, cestou se můžete věnovat vedlejším cílům a bojovat s ostatními týmy a protivníky, které řídí umělá inteligence. DMZ můžete hrát sami nebo společně s přáteli a jinými hráči. Cílem je dostat se k vrtulníku a uniknout.

Warzone 2.0 přináší také aktualizovaný Gulag, 2v2 s náhodně spárovanými týmy. Hráči musí spolupracovat, aby vyhráli nad druhým týmem. Navíc se uprostřed boje objeví nepřítel pojmenovaný Jailer, jenž má za úkol urychlit boj.

Během první sezóny pak bude přidán speciální playlist, který se bude hrát z pohledu třetí osoby. Tato nová kamera je v Modern Warfare 2 hodně populární.

Nejdůležitější změnou z pohledu hratelnosti je ve Warzone 2.0 výbava. Přímo ve vašich „loadouts“ si zakoupíte primární zbraň. Zbytek, perky, sekundární zbraně a házecí předměty, lze získat těmito způsoby: obsazením pevností, nových mapových komplexů ovládaných umělou inteligencí a ukořistěním bedny, které se náhodně objevují na mapě.

Nejrychlejší a nejspolehlivější metodou se zdají být pevnosti. Tým, který jako první vyčistí pevnost od nepřátel, získá kompletní vybavení podle vlastního výběru a klíč k Black Site, obtížnějšímu komplexu s umělou inteligencí, kde se nachází kořist vysoké úrovně. Další týmy mohou získat vybavení také opětovným vyčištěním pevností, ale k tomu je třeba zabít „určitý počet obránců (AI nebo hráčů)“, ale nedostanou klíč k Black Site.

PŘEDĚLÁVKY KLASICKÝCH MAP DO CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2

Součástí první sezóny Call of Duty: Modern Warfare 2 jsou nové mapy, zbraně a operátoři. Radost fanouškům série udělají předělávky klasických map Shoot House a Shipment. Mají být v hektickém stylu. Shipment je jedna z nejmenjších map CoD.

Potěší čtyři nové zbraně, šest nových operátorů a lákavě zní první epizoda raidu. Ta pokračuje v příběhu Modern Warfare 2. Activision popisuje raid jako skličující výzvu. Mezi novými operátory budou fotbalisté. O nich níže.

NEYMAN JR., POGBA A MESSI PŘICHÁZEJÍ DO CALL OF DUTY

Tohle není velké překvapení, vědělo se o tom. Teď je to ale oficiálně. Do Call of Duty: Modern Warfare 2 a Warzone 2.0 se dostanou nejlepší fotbalisté současné doby v podobě hratelných operátorů. Jako první dorazí Neymar Jr. (21. 11.), následovaný Pogbou (25. 11.) a Messim (29. 11.). Bohužel nevíme, kolik budou stát.

Ano, dalo by se diskutovat o tom, zda to jsou nejlepší fotbalisté na planetě, ale od toho my tady nejsme. Říkal někdo Erling Haaland? Kylian Mbappé? Nebo Cristiano Ronaldo? Třeba i na ty dojde...

Každopádně, v rámci příchodu fotbalistů dojde na událost Modern Warfare FC. Ta zahrne časově omezený režim CODBall a minihru Support Your Team Pick'em.

CALL OF DUTY: WARZONE BUDE 12 DNÍ OFFLINE

Call of Duty: Warzone bude s příchodem Warzone 2.0 přejmenováno na Call of Duty: Warzone Caldera a přijde o řadu funkcí a možností. A spousta hráčů bude naštvaná, protože se do Warzone Caldera nepřenesou ani kosmetické předměty, které si v původním Warzone zakoupili. Ty dokonce nebudou ani ve Warzone 2.0. Obejít se budou muset i bez Battle Passu a dalších nákupů, protože Warzone Caldera nebude mít ani obchod.

Warzone bude rovněž 16. 11. od 17:00 našeho času dočasně vypnuto. O dvě hodiny později totiž bude spuštěno Warzone 2.0 a vývojáři se chtějí maximálně soustředit na uvedení hry. Pokud vše půjde podle plánu a Warzone 2.0 bude plně stabilní, tak se Warzone vrátí 28. 11. jako Warzone Caldera.

Co tedy ve Warzone Caldera zůstane? Activision to popisuje jako standardní playlist battle royale, kde ale chybí Rebirth Island a Fortune's Keep. Příznivci menších battle royale map se mají přesunout do Warzone 2.0, doporučuje vydavatel.

Jak jsme se právě přesvědčili, Activision bude dělat vše, aby hráče původního Warzone přiměl přesunout se do Warzone 2.0. Caldera bude jen taková výplň, která nejspíš stejně v dohledné budoucnosti skončí. Alespoň to je můj názor.