CD Projekt dnes prezentoval své finanční výsledky za první čtvrtletí letošního roku. V rámci nich jsme se dozvěděli, že Zaklínač 3 dosáhl nového milníku v prodejích. Také byly potvrzeny plány týkající se příběhové rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077.

Téměř deset let staré dobrodružství Geralta z Rivie oslavuje. Hra Zaklínač 3: Divoký hon od svého uvedení na trh v roce 2015 celosvětově prodala více než 50 milionů kusů. V dubnu loňského roku bylo přitom hlášeno přes 40 milionů kopií. Akční open-world RPG se nadále prodává působivým tempem. K úspěchu přispěla zejména next-gen verze, která loni dorazila na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC.

Abyste věděli, jak moc je Zaklínač 3 úspěšný, tak s 50 miliony se vyšplhal na 9. místo v žebříčku nejprodávanějších videoher všech dob, je nad Pokémon Red / Green / Blue / Yellow (47,5 milionu kopií) a pod Red Dead Redemption 2 (53 milionů kopií). Je ale pochopitelně nutné přihlédnout k datu vydání, westernová akce od Rockstaru to dokázala za poloviční dobu. Nejprodávanější je Minecraft (238 milionů kopií) a Grand Theft Auto V (180 milionů kopií).

Trilogie Zaklínače má díky úspěchu třetího dílu na kontě více než 75 milionů kusů. Není proto překvapením, že v CD Projektu RED chystají novou trilogii, která poprvé využije moderní Unreal Engine 5. V přípravě je také spin-off, u něhož ale vývoj ve studiu The Molasses Flood neprobíhá podle představ, a remake prvního dílu ve spolupráci s Fool's Theory.

CD Projekt RED rovněž potvrdil, že na Summer Game Festu bude blíže představeno Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077. První a zároveň poslední příběhové rozšíření pro kyberpunkové dobrodružství si budou moci novináři po Summer Game Festu vyzkoušet. Poté se má expanze ukázat na dalších akcích.

Dříve se spekulovalo, že by Phantom Liberty mohlo v červnu/červenci vyjít. To ale s ohledem na další akce je nepravděpodobné. Uvidíme, zda bude datum odhaleno na Summer Game Festu. Přehled letních prezentací zde.

NEJSME NA PRODEJ!

Adam Kiciński, generální ředitel CD Projektu, během konferenčního hovoru využil příležitosti a zametl se spekulacemi o tom, že by polskou firmu mohla koupit Sony, případně někdo jiný,

„CD Projekt není na prodej. Chceme zůstat nezávislí,“ vzkázal s tím, že jít vlastní cestou je velmi vzrušující, i když ne snadné.