Far Cry, Assassin's Creed a Tom Clancy's Rainbow Six. To jsou největší značky Ubisoftu, které si v uplynulém roce vedly nejlépe. Dohromady společnosti vydělaly více než 300 milionů eur, což představuje přes 40 % celkových příjmů. Není divu, že na tyto hry francouzský vydavatel nejvíce sází, nahradit jejich příjmy není jednoduché. Minimálně z části se o to má pokusit Avatar: Frontiers of Pandora.

Tahle akční adventura z pohledu první osoby od tvůrců The Division vyjde do 31. 3. 2023. Druhý film bude mít premiéru v prosinci, tak je možné, že titul dorazí v podobném termínu. Poprvé byl představen před více než pěti lety a je popisován jako akční adventura se samostatným příběhem pro PC, PS5 a Xbox Series X/S.

Do konce března hodlá Ubisoft uvést na trh také Skull & Bones, pirátskou námořní akci, která je spin-offem hry Assassin's Creed: Black Flag z roku 2013. Skull & Bones bylo mnohokrát odloženo, ale konečně se zájemci budou moci ujmout role kapitána pirátské lodi a společnost s až třemi dalšími hráči plenit lodě a hledat poklady v oblasti Indického oceánu. Kotaku nedávno hlásilo, že hra vyjde na podzim 2022.

Třetí velkou hrou je Mario + Rabbids Sparks of Hope. Očekávané pokračování skvělé tahové strategické akce od Ubisoftu Milan je nadále exkluzivitou pro Nintendo Switch.

Tuto trojici v průběhu roku doplní aktualizace pro For Honor, Anno 1800, The Division 2 a UNO, stejně tak hra Rabbids: Party of Legends a bezplatná sportovně laděná záležitost Roller Champions. Oznámenou má Ubisoft ještě free-to-play akci The Division s názvem Heartland a čekáme, jak se vyvrbí spekulace o menším Assassin's Creed titulu s důrazem na stealth, údajně bychom měli hrát za Basima z Valhally.

Ubisoft v tiskové zprávě stručně zmínil, proč se zmíněným sériím tolik daří. Assassin's Creed: Valhalla přilákala ještě více hráčů než po uvedení na trh (částečně díky DLC), zatímco sérii Rainbow Six pomohlo vydání Extraction a vřele přijaté odhalení plánů na vývoj sedm let starého Siege. Far Cry má podle Ubisoftu za sebou nejlepší rok v historii. Vypadá to, že střílečka Far Cry 6 byla po finanční stránce úspěšná.

Co se financí týče, tak v uplynulém fiskálním roce, který skončil 31. 3., dosáhl francouzský vydavatel o něco nižšího provozního zisku než o dvanáct měsíců dříve. Zisk byl 84 milionů dolarů, zatímco v roce 2020 to bylo 111 milionů dolarů.

Při prezentaci výsledků pro investory došlo také na akvizice. Generální ředitel Yves Guillemot prohlásil, že Ubisoft má vše, co potřebuje k tomu, aby zůstal nezávislý: silné značky, průmyslový a finanční rozsah a talent. Jako každá jiná firma, tak i Ubisoft ale bude zvažovat každou nabídku.