Activision vyslyšel kritiku a konečně řeší obrovskou velikost Call of Duty na našich pevných discích v počítačích a konzolích. Hry procházejí hubnoucí kúrou, která doufejme bude bez jojo efektu.

Call of Duty zhubne díky několika změnám. Tou největší je oddělení bezplatného titulu Warzone. Battle royale akce se stane samostatným titulem a nebude se instalovat zároveň s hlavním díle série. Při stažení nového CoD si budete moci zvolit, zda chcete pouze hlavní díl, nebo i Warzone.

„Abychom hráčům umožnili lepší kontrolu nad tím, co stahují, oddělujeme stahování Call of Duty Warzone od ostatních titulů. Když si koupíte hlavní díl série, ve výchozím nastavení se vám stáhnou pouze soubory této hry. Na druhou stranu mohou hráči zaškrtnout možnost stáhnout si Warzone při instalaci hlavní hry, nebo si ji jednoduše stáhnout samostatně, až budou mít chuť. Volba je na vás,“ uvádějí vývojáři.

Druhou změnou je rozšíření technologie streamování textur. Počínaje aktualizací Season 5 Reloaded se nebudou textury ve vysoké kvalitě ukládat na disk vašeho zařízení, nýbrž se dočasně stahovat ze serverů hry a během hraní ukládat do mezipaměti. Vývojáři postupně chtějí do toho systému zahrnout více grafických prvků a ulehčit tak pevným diskům. Také upozorňují, že během této změny se může starší obsah krátce zobrazovat v nižší kvalitě, dokud se streamovací mezipaměť plně nenačte.

Přečtěte si také: Brutální boj se zombíky na ostrově Terminus v Call of Duty: Black Ops 6

Třetí změnou je přepracování souborů hry prostřednictví aktualizace. Tento patch budou sám o sobě velký, ale má splnit svůj účel. Na PlayStationu 5 půjde o čtyři samostatné patche. První je nutný před spuštěním hry. Další aktualizace bude spuštěna v rámci hry Call of Duty – stahování při prvním spuštění hry Modern Warfare III nebo Warzone. Po dokončení druhé aktualizace dojde k dalšímu stažení při přístupu do hry Modern Warfare III a k poslednímu stažení při přístupu do hry Warzone. Na ostatních platformách půjde o jednu celou aktualizaci.

Změny začnou ve středu 21. srpna/augusta, aby se vše stihlo před veřejnou betou Call of Duty: Black Ops 6. Early access fáze startuje 30. srpna/augusta a potrvá do 4. září/septembera. Pro všechny pak budou servery v provozu od 6. do 9. 9. V polovině října/októbra je ještě plánované nové rozhraní launcheru Call of Duty HQ. Má být snadnější a intuitivnější.