Válka plastových vojáčků se vrací. Toy Soldiers HD, přepracovaná a vylepšená verze akční a strategické hry, bude digitálně dostupná na PlayStationu 4, Xboxu One, Nintendu Switch a PC (přes Steam) od 9. 9. letošního roku. Původně byla hra slibovaná na léto.

Originál vyšel v roce 2010. Ta dnešní přináší vylepšenou hratelnost pro jednoho i více hráčů, dosud nehraný obsah, vylepšenou HD grafiku, vylepšenou kameru a zvuky a všechna dříve vydaná DLC. Opět budete ovládat jednu ze dvou armád složených z více než 50 jednotek miniaturních hraček z první světové války a snažit se vyhrát v nevšedním prostředí. Válčit budete v ložnici, knihovně a na mnoho dalších místech. Jen při tom nezapomeňte budovat obranu a zároveň plánovat útok.

Na rozdíl od jiných tower defense her nabízí Toy Soldiers HD možnost prožít bitvu jak ze strategické perspektivy (ptačí pohled), tak z pohledu první osoby, což přináší akci do vašich rukou. Můžete sledovat, jak se akce odehrává, nebo skočit nohama napřed do bot pěšáka a prohánět se po bojišti, vyhýbat se dělostřelectvu a plamenometem spálit nepřátele na uhel. Nebo se vám chce nasednout na koně a vrhnout se s jízdou na protivníka, pilotovat bombardéry a zasypat pole pod vámi či ostřelovat protivníka pomocí dvouplošníku? Rozhodnutí je na vás.

„Původní hra Toy Soldiers zůstává jednou z nejoblíbenějších a nejprodávanějších her pro XBLA všech dob, které se prodaly miliony kusů. Na udílení cen D.I.C.E. 2011 byla tato nezávislá hra nominována na nejlepší simulační hru roku vedle masivně rozpočtovaných AAA titulů Starcraft 2, Civilization V, Dawn of War II, Supreme Commander 2,“ připomíná Signal Studios v tiskové zprávě.

Kromě Toy Soldiers HD vzniká ještě Toy Soldiers 2: Finest Hour pro PC a konzole.