Ghost of Yōtei je začátek série, která započala v roce 2020 s příběhem Jina ve hře Ghost of Tsushima. V americkém studiu Sucker Punch plánují další spin-offy a rozšíření značky Ghost mimo herní svět. Jak víme, vzniká filmová adaptace Ghost of Tsushima a v budoucnu může dojít i na televizní seriál a další projekty.

Seriál The Last of Us z produkce HBO totiž ukázal Sony cestu, jak může své značky představit širšímu světu. Po premiéře seriálu začali hráči projevovat větší zájem o cestu Joela a Ellie. Ke hře se vraceli také hráči, kteří The Last of Us dříve dohráli.

„Z obchodního hlediska to dává velký smysl. Když vyjde televizní seriál nebo film, lidé jsou motivováni zahrát si hru znovu nebo přesvědčit ke hraní své přátele,“ uvedl ohledně rozšiřování značky mimo videohry Hermen Hulst z vedení PlayStationu v rozhovoru pro New York Time.

Mezitím kreativní ředitelé Ghost of Yōtei Nate Fox a Jason Connell popsali, co nás v novém dobrodružství čeká. Ghost of Yōtei se odehrává více než 300 let po prvním díle, který sledoval události mongolské invaze na japonský ostrov Cušima v roce 1274. Přesuneme se do roku 1603 v okolí hory Yōtei. V té době se tato oblast nacházela mimo vládu Japonska a byla plná rozlehlých pastvin, zasněžených tunder a nečekaných nebezpečí. Je na hony vzdálená organizovaným samurajským klanům, které žily v Cušimě, a je dějištěm originálního příběhu.

Jak je u Sucker Punch zvykem, tým navštívil horu Yōtei a národní park Širetoko na ostrově Hokkaidó, aby nasál atmosféru, nafotil a nahrál potřebné materiály, včetně zvuků, a získal inspiraci pro vytvoření hry. Cílem je zachytit krásu feudálního Japonska, aby se hráči zamilovali do krajiny.

Mimochodem, film Ghost of Tsushima vzniká pod vedením Chada Sthaelskiho, který pracoval i na filmech o Johnu Wickovi. Samotná hra prodala více 13 milionů kopií.

Ghost of Yōtei vyjde v roce 2025 na PlayStation 5.