Ukrajinské studio Frogwares nás prostřednictvím nového videa ponořilo do Sherlock Holmes The Awakened, detektivní akční adventury, kdy zažijeme nervy drásající dobrodružství inspirované dílem H. P. Lovecrafta. To si navíc můžete na Steamu vyzkoušet na vlastní kůži, najdete tam totiž demoverzi.

Ve hře hrajete za mladého Sherlocka Holmese a Johna Watsona. Ti dva budou společně čelit nejděsivějšímu případu vůbec. Musí vyšetřit sérii záhadných zmizení souvisejících s temnou sektou, která uctívá prastarého boha. Má to být mimo lidské chápání a pokud nezpřetrhají jejich šílené plány, tak budou oni i celý svět čelit nepředstavitelným následkům.

V tomhle příběhu Sherlock pozná, co je to skutečný strach. Racionálně uvažující muž bude čelit nadpozemské bytosti, jejíž existence popírá veškerou logiku. Honba za odhalením pravdy Sherlocka dovede až na samotnou hranici šílenství. Jde o jediný jeho příběh, který Watson nikdy nezveřejnil.

Vše se odehraje v několika místech napůl otevřeného světa po celém světě. Prozkoumáte ponuré uličky viktoriánského Londýna, strašidelné chodby psychiatrické léčebny ve švýcarských Alpách, rušné ulice New Orleans, zrádné louisianské mokřady a další.

Z videa se také dozvídáme, že každá halucinace je mentální hádanka, kterou je třeba vyřešit, abyste unikli šílenství. Díky hraní za Watsona uvidíte, jak se ze dvou spolubydlících stane legendární detektivní duo.

Sherlock Holmes: The Awakened vyjde během prvního kvartálu letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. České titulky budou přítomny na všech platformách.