Rockstar s počítačovými hráči už tradičně hraje hru. I když všichni vědí, že jednoho dne Grand Theft Auto VI vyjde na PC, tak slavné studio mlčí a láká pouze na verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V Rockstar Games Launcheru se ale připravuje.

V nové aktualizaci Rockstar Games Launcheru se objevily prázdné konfigurační složky nazvané Americas (kódové označení pro GTA VI), GTAV Gen 9 a Red Dead Redemption. Rockstar později tyto složky odstranil.

Zahrnutí těchto složek není překvapivé, protože PC verze gangsterské akce i westernové akce se očekávají. Otázkou je, kdy vyjdou. S ohledem na to, že GTA 6 na PS5 a Xbox Series X/S vyjde na podzim roku 2025, tak PC verze nejdříve rok poté. Může to být ale dřív, stejně tak později. To PC verze Red Dead Redemption je rozhodně blíže. Příběh bývalého psance Johna Marstona byl pro PC potvrzen před měsícem prostřednictvím popisku na PlayStation Store.

V budoucnu to vypadá také na lepší verzi GTA V pro PC. Gen 9 je totiž Expanded & Enhanced verze pro PS5 a Xbox Series X/S. Na PC by mohla podporovat ray tracing, AMD FSR/DLSS a TAA, stejně tak přinést předplatné GTA+. To je dosud jen na konzolích.

Kromě toho se Red Dead Redemption objevilo také v databázi Steamu, jak si všiml Tez.