Vyjde na počítače někdy první díl westernové akce Red Dead Redemption, aby si i PC hráči mohli prožít příběh bývalého psance Johna Marstona? Po náznacích a únicích přichází podivný krok Rockstaru, který potvrzuje brzký příchod PC verze tohoto westernového oposu, na který navázalo skvělé Red Dead Redemption 2.

PC verze je potvrzena prostřednictvím popisku na PlayStation Store. Informace o hře byly aktualizovány a píše se v nich: „velkolepé dobrodružství z Divokého západu, které definovalo celou generaci – nyní poprvé na PC“.

Na počítačích se má Red Dead Redemption objevit ve verzi Game of the Year Edition pro jednoho hráče, všemi vylepšení z PS4 a Switch portů, které vyšly před rokem, a specifickými vylepšeními pro PC. To zahrnuje podporu vyšších rozlišení a snímkové frekvence, více displejů a dalšího příslušenství. Zahrát si budete moci s klávesnicí a myší, stejně tak s různými ovladači. Hra má podporovat také prostorový 3D zvuk.

Obsah pro více hráčů je v PC verze vynechán. Potěší však zahrnují rozšíření Undead Nightmare se zombie apokalypsou.

Mimochodem, před dvěma měsíci z databáze Epic Games Store unikly informace o PC verzi Red Dead Redemption, The Last of Us: Part II, Turok, Final Fantasy IX a Final Fantasy VII Remake. Také tam byly zmíněny další projekty. Podívejte se.

PŘÍBĚH RED DEAD REDEMPTION

Na počátku dvacátého století nebyly oblasti amerického Západu a Mexika zrovna přívětivými místy. Nekonečná prérie s divokými zvířaty, města plná drsných lidí, přestřelky a souboje zde byly na denním pořádku. Zažijte na vlastní kůži to pravé westernové dobrodružství prostřednictvím Johna Marstona, bývalého psance s tváří ošlehanou větrem a špatnou minulostí, jež je nucen znovu vytáhnout zbraně a pustit se do boje o život svůj i své rodiny. Nastává hon na gang zločinců, kteří dříve byli jeho přáteli.

Je jen na vás, na kterou stranu se přidáte. Zůstanete obávaným psancem, který se pohybuje v podsvětí, nebo se stanete uznávaným pistolníkem dodržujícím zákony? Vaše chování ovlivňuje vztah ostatních obyvatel k vám.