Po včerejším odhalení WRC 10 přichází společnost Nacon s novým projektem italského studia RaceWard, od kterého si letos v létě budeme moci zahrát motocyklový simulátor RiMS Racing na počítačích a konzolích.

Vývojáři popisují RiMS Racing jako první simulaci kombinující realistickou výzvu ze závodění s mechanickými a konstrukčními prvky. Těšit se máte na nejvýkonnější motorky na světě. Ovšem nejen, že na ně usednete, ale budete také optimalizovat jejich výkon výměnou dílů a analyzovat data v reálném čase.

Mantrou nového titulu je, že závody se nevyhrávají pouze na trati. Z toho důvodu musíte být více než jezdec. Musíte pochopit chování motorky jako skutečný inženýr. Trakce, úhel brždění, točivý moment, trajektorie, rychlost... je třeba vzít v úvahu všechny faktory, než se vydáte do dílny, abyste mohli změnit určité komponenty a nakonfigurovat optimální nastavení.

Přečtěte si také: Představeno WRC 10. Láká na intenzivní a realistické závody

Vaše dobrodružství začne výběrem vysněné motorky. V RiMS Racing je připraveno 8 nejvýkonnějších evropských a japonských motocyklů: Ducati Panigale V4 R, MV Agusta F4 RC, Aprilia RSV4, BMW M 1000 RR, Suzuki GSX-R1000R, Honda CBR1000RR, Kawasaki Ninja ZX-10RR a Yamaha YZF-R1.

Jednostopé stroje měly být vytvořeny s důrazem na detaily za pomoci úzké spolupráce s každým výrobcem. Mají poskytovat vysoce přesný a realistický zážitek z jízdy a jsou to pravé neopracované diamanty, které potřebují jen několik řezů, aby zářily.

Ve hře můžete dementovat všechny části svého motocyklu, abyste provedli údržbu po každém závodě, případně vylepšili a zvýšili výkon. Seznámíte se s každým šroubem, projdete si katalog více než 500 oficiálních náhradních dílů od největších jmen v oboru a pomoci dvou stovek kusů oficiálního vybavení si přizpůsobíte svůj stroj.

Analýza je nutná, abyste pochopili chování vašeho motocyklu a optimalizovali jeho výkon. Zajímat vás bude kupříkladu teplota brzdových kotoučů, tlak v pneumatikách, chování odpružení, elektronická nastavení a mnoho dalšího.

Přečtěte si také: Ve strategické adventuře Gord se vašim vesničanům stanou hrozné věci

Fyzika motorek má odpovídat skutečnosti a nadchnout i ty nejnáročnější závodníky. Současně ale díky různých technologickým asistentům je RiMS Racing určeno i pro méně zkušené hráče.

Závodit budete na deseti věrně vytvořených oficiálních tratích. Potvrzeny jsou okruhy Silverstone, Laguna Seca, Suzuka, Nürburgring a Paul Ricard. K tomu vývojáři vytvářejí pět tras zasazených do krajiny Spojených států amerických, Norska, Austrálie, Španělska a Itálie.

Režim kariéry vám dá kontrolu nad týmem. Vytvoříte si svého jezdce, otevře se vám závodní kalendář, budete investovat do výzkumu a vývoje, stejně tak vylepšovat dovednosti týmu.

RiMS Racing vyjde 19. 8. 2021 na PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.