Společnost Nacon představila nový díl oficiálně licencovaných závodů FIA World Rally Championship. WRC 10 vytváří studio KT Racing (stejně jako dříve) a klade si za cíl výrazné inovovat hratelnost, grafiku a obsah této série. Dopomoci tomu má vylepšený fyzikální engine, aby závodění bylo realističtější, zejména, co se týče jízdy, aerodynamické síly, turba a brždění. Přepracován měly být také zvuky.

Fanoušci rallye se mohou těšit na čtyři nové destinace; Estonsko, Chorvatsko, Belgie a Španělsko. K nim se přidá šest historických etap v San Remu, Německu, Argentině a Athény.

Hra zahrne 52 oficiálních týmů z kategorií WRC, WRC2, WRC3 a Junior WRC, 19 historických událostí, 120 rychlostních zkoušek a 20 legendárních vozů od značek jako Alpine, Audi, Lancie, Subaru, Ford, Mitsubishi nebo Toyota. Chybět nebude režim kariéry a široká škála aktivit pro více hráčů.

To vše s cílem oslavit 50. výročí šampionátů, aby hráči mohli znovu prožít nejintenzivnější okamžiky od roku 1973 do současnosti. Kariéra, která je údajně nejkomplexnější v historii série, má otestovat vaše řidičské schopnosti napříč 19 historickými událostmi. Ty vyžadují, abyste se přizpůsobili závodním podmínkám.

Novinkou je livery editor s možností vytvořit si svůj vlastní tým. Vývojáři počítají s denními a týdenními výzvami a kluby, včetně možnosti vytvořit si vlastní soutěže.

Je otázkou, do jaké míry jsou informace v tiskové zprávě pravdivé. Když se podíváme na dostupné materiály, tak osobně velkou inovaci oproti WRC 9 nevidím, bohužel.

WRC 10 vyjde 2. 9. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Později se dostane i na Nintendo Switch.

Od roku 2023 má práva na FIA World Rally Championship (WRC) britská společnost Codemasters (vlastní ji Electronic Arts), která vytváří hry DiRT, F1, GRID nebo OnRush. Pod Codemasters spadá také Slightly Mad Studios, autoři Project Cars a Fast & Furious Crossroads.