Dataminer a insider billbil_ku měl opět pravdu. Včera odhalil, že Sony v říjnu nabídne předplatitelům základního tarifu PlayStation Plus hry Farming Simulator 22 (obsahuje české titulky) a The Callisto Protocol.

Dnes japonská korporace oznámila nabídku oficiálně. K dvojici se přidává ještě Weird West. Takže tady máme dvě velké hry z minulého roku, které by mohly některým vynahradit zklamání z her, které byly v září přidány do dražších tarifů PS Plus. Nemluvě o avizovaném odstranění až 16 her v říjnu. A k nim ještě komplexní akční RPG zasazené do temné fantasy verze Divokého západu od spoluautorů Dishonored a Prey.

Hry budou dostupné od 3. 10. do 7. 11. 2023. Když si je přidáte do digitální knihovničky, už vám zůstanou a budete k nim mít přístup kdykoliv, jen musíte být členy PS Plus. Když se vám zalíbí, tak je k nim dostupný dodatečný obsah.

Pokud znáte sérii Farming Simulator, tak v posledním díle budete jako doma. Příjemnou novinkou jsou sezónní cykly, které vás nutí plánovat dopředu a přizpůsobit se měnícím se povětrnostním podmínkám. Nové plodiny, například hrozny a olivy, vyžadují precizní práci se specializovanými stroji v úzkých pásech, různé výrobní řetězce vám pak umožní vybudovat zemědělské impérium.

The Callisto Protocol je naopak survival horor z pohledu třetí osoby, který si vzal hodně z původního Dead Space. Za projektem dokonce stojí jeden z hlavních autorů Dead Space. I když se projektu z pohledu prodejů příliš nedařilo, tak špatný není. Ve hře se ujmete role Jacoba Lee – oběti osudu uvržené do věznice Black Iron s maximální ostrahou na Jupiterově měsíci Callisto. Když se vězni začnou měnit v obludné stvůry, věznice se ocitne v chaosu. Aby Jacob přežil, musí se probojovat do bezpečí a utéct z věznice Black Iron, přičemž musí odhalit temná a znepokojivá tajemství pohřbená pod povrchem Callisto. Pomocí jedinečné kombinace střelby a kontaktního boje si bude Jacob muset přizpůsobit taktiku, aby mohl bojovat proti rychle se vyvíjejícím stvůrám, zatímco bude hledat nové zbraně, vybavení a schopnosti, aby zdolal rostoucí hrozbu a utekl hrůzám Jupiterova měsíce smrti.

Weird West přináší surrealistický Divoký západ. Hra je popisována jako imerzní simulace s akcí, RPG prvky, zajímavými úkoly a průzkumem podivného westernového světa. Vše se odehrává z ptačí perspektivy.

„Objevte temný fantasy příběh z Divokého západu, ve kterém se strážci zákona a pistolníci dělí o hranice s fantastickými bytostmi. Projděte si příběhy o původu skupiny netypických hrdinů, kteří se zapsali do legend svými rozhodnutími v nemilosrdné zemi. Každá cesta je jedinečná a přizpůsobená provedeným akcím: řada riskantních příběhů, kde záleží na všem a svět reaguje na vaše rozhodnutí. Založte skupinu nebo se vydejte sami do nadpozemských končin Podivného západu a vytvořte si vlastní legendu,“ láká na Weird West oficiální popisek.

ZDRAŽENÍ PLAYSTATION PLUS

Připomeňme, že od září letošního roku Sony zdražila všechny tři roční tarify PlayStation Plus. Japonská společnost zdražení odůvodnila tím, že jí umožní pokračovat v poskytování vysoce kvalitních her a výhod s přidanou hodnotnou v rámci předplatného. Ovšem dle hráčů nabídka na září (u všech tří tarifů) tomu neodpovídala.

  • PlayStation Plus Essential na 12 měsíců: 1880 Kč (dříve 1560 Kč)
  • PlayStation Plus Extra na 12 měsíců: 3280 Kč (dříve 2600 Kč)
  • PlayStation Plus Premium na 12 měsíců: 4000 Kč (dříve 3120 Kč)