Mateřská společnost Gearboxu se potýká s finančními problémy, ruší projekty, uzavírá studia a propouští zaměstnance, aby se stabilizovala. Na experimentování v Embracer Group nemají dle všeho ani pomyšlení a vše vsadí na pokračování zavedených značek. V Gearboxu se mají soustředit na svůj komiksový svět Borderlands a přinést hráčům hned dvě hry.

Randel Reiss, bývalý technický ředitel studia Lost Boys Interactive, na svém LinkedIn profilu uvedl, že pracoval na Borderlands 4 a Tiny Tina's Wonderlands. Borderlands je nejoblíbenější loot shooter a jednička Tiny Tina's Wonderlands překonala veškerá očekávání po stránce prodejů i recenzí. Poté Randy Pitchford, šéf Gearboxu, prozradil, že ve vývoji jsou další zážitky.

Reiss uvedl ještě Brothers in Arms. Návrat first-person kooperativní střílečky potvrdil Pitchford už v roce 2021. Slíbil autentický zážitek, ale na podrobnosti nadále čekáme.

Lost Boys Interactive je podpůrné studio, pomáhalo s Tiny Tina's Wonderland a také s WWE 2K23. Na oficiální potvrzení ze strany Gearboxu si ale musíme ještě počkat.

Otázkou je, zda firma zůstane pod Embracerem, podle informací serverů Reuters a Bloomberg má švédská společnost zvažovat prodej Gearboxu, který v roce 2021 koupila. Zájem by mohla mít Take-Two Interactive, její divize 2K Games vydala Borderlands i Tiny Tina's Wonderlands.