Na nebojácné vikinské dobrodruhy, kteří se ještě dosyta nenabažili Assassin's Creed Valhalla, čeká další dobrodružství. Ubisoft představil rozsáhlý dodatečný balíček Dawn of Ragnarök a Crossover Stories.

Vezmeme to postupně. Dawn of Ragnarök vzniká ve studiu Ubisoft Sofia a tentokrát se tvůrci více opírají o téma severské mytologie, včetně panteonu bohů. Hlavní hrdina Eivor musí přijmout osud Ódina, severského boha války. Trpasličí království Svartalfheim se totiž rozpadá a uprostřed chaosu je zajat Baldur, Ódinův milovaný a nejlaskavější syn.

Jak se vůbec do tohoto nového příběhu dostanete? Osud Ódina musí Eivor přijmout poté, co vypije speciální lektvar. Pak prozkoumáte rozsáhlé podzemí Jotunheimu a Asgardu, stejně tak budete bojovat se zcela novými nepřáteli, z nichž někteří připomínají ledové obry ze seriálu Hra o trůny.

Vývojáři dle všeho na ničem nešetří, čekat nás má oblast, která představuje 1/3 Anglie z původní Valhally. Není tak divu, že přídavek se soustředí hodně na příběh, nabídne vedlejší mise a má přinést více než 35 hodin hraní. Během nich budeme sbírat síly padlých nepřátel a vylepšovat schopnosti a zbraně. Pokud máte rádi arény, tak nebude chybět zbrusu nová aréna s nebezpečnými protivníky.

Tématem Dawn of Ragnarök je oheň a led. Zajímavé je, že hráči budou moci oživit padlé nepřátele, aby bojovali na jejich straně.

Dawn of Ragnarök dorazí 10. 3. 2022. Velkému množství obsahu odpovídá cena, která je stanovena na 39,99 dolarů/eur (cca 1015 Kč).

DLC není jedinou novinkou. Již dnes, 14. 12. 2021, dorazí bezplatná aktualizace s Crossover Stories. Ubisoft chce křížit příběhy historických hrdinů série. Cílem je odpovědět na otázku, co se stane, když se setkají dva hrdinové Assassin's Creed, a umožnit fanouškům prohloubit jejich zážitek a prozkoumat vazby mezi hrdiny obou her. To vše má nabídnout jedinečný příběhový zážitek.

Ve Valhalle na hráče bude čekat bezplatná mise A Fated Encounte, v níž se setkají Eivor a Kassandra/Alexis a poprvé v historii série spojí své síly. V Assassin's Creed Odyssey se navíc objeví druhá bezplatná příběhová mise.

Pokud Assassin's Creed Odyssey nevlastníte, můžete si hru během víkendu (od 16. do 19. 12.) zahrát zdarma na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X/S. Dostanete se také k již zmíněné nové misi. Ta umožní všem prozkoumat Jónský ostrov, na který se dosud nikdo nedostal.

Jedná se o krásný ostrov, který se nachází nedaleko Kefalonie. Je popisován jako zahrada bohů. Ubisoft upozorňuje, že nový příběhový úkol je určen především hráčům, kteří dohráli Odyssey.