Pokud jste mezi těmi, co stále hrají Far Cry 6, tak pro vás má Ubisoft špatnou zprávu. Francouzská společnost už nevydá žádnou aktualizaci. Vývojáři uzavřeli vývoj, děkují hráčů za výlet do Yary a potvrzují, že online služby zůstanou v provozu.

„Děkujeme milionům hráčů, kteří se zapojili do boje! Vaše dobrodružství mohou pokračovat bez přerušení online služeb, vývojový tým však již nebude vydávat aktualizace. Vážíme si vašeho nadšení, kreativity a lásky k Chorizovi, i Anton je na vás hrdý!“ píše Ubisoft.

Dle všeho se tvůrčí tým plně přesunul na Far Cry 7. Nasvědčují tomu nejen hojné spekulace, ale také pracovní nabídky. Nedávno se hledal nový produkční manažer pro filmečky, scenárista, výtvarníci postav a další.

Far Cry 7 má být interně označováno jako projekt Blackbird a studio Ubisoft Montreal ho vytváří na Snowdrop enginu. Tato technologie od Massive Entertainment byla původně vytvořena pro The Division, postupně se dostala do Switch exkluzivity Mario + Rabbids Kingdom Battle, The Settlers: New Allies a jsou v ní vytvářeny i hry XDefiant, Star Wars Outlaws, Splinter Cell Remake nebo The Division Heartland. Snowdrop se tak potichu stává primárním enginem Ubisoftu.

Podle zdrojů serveru Insider Gaming má mít nové Far Cry nelineární a dynamický příběh. Ocitnout se máme v roli někoho, kdo se snaží zachránit svou rodinu. Tahle rodina má být bohatá a její členy unesla konspirační skupina známá jako Sons of Truth (Synové pravdy). To bychom tedy měli takovou klasickou zápletku, kdy musíme někoho zachránit a bojovat proti různým šílencům. Změna konceptu Far Cry přichází s neobvyklým systémem vztahující se k herní době, neboť na záchranu rodiny máme mít pouze omezený čas.

Limit závodu s časem má být v současné době stanoven na 72 hodin ve hře, což má odpovídat 24 hodin v reálném čase. Stopky se zastaví vždy, když hráč vstoupí do jednoho z bezpečných úkrytů. Takže není problém si hru uložit a vrátit se k ní později. Kdyby to bylo na jeden zátah, tak to by byla sebevražda.

Kromě toho se údajně chystá ještě projekt Maverick, což je extrakční střílečka zasazena do fiktivní lokace na Aljašce. Jmenovat se má Alashnica a po dějové stránce se hráči do této oblasti měli dostat kvůli příslibu svobody. Čeká je ale země plná chaosu, nástrah a násilí. Důvěra mezi lidmi tady prakticky neexistuje. Aby hráči přežili, budou muset hledat zdroje. Do toho se počítá lovení zvířat pro maso a kůži, sbírání rostlin pro výrobu lékárniček a mechanických součástek pro složení a vylepšování zbraní.