Únor ve Spojených státech amerických ovládlo kouzelnické dobrodružství Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera a konzole PlayStation 5, hlásí Mat Piscatella, výkonný ředitel a analytik videoherního průmyslu ve společnosti Circana (dříve NPD Group).

PS5 se od začátku roku dostala na první místo amerického žebříčku hardwaru, a to jak z hlediska prodaných kusů, tak i dolarových tržeb. Sony nikdy neměla úspěšnější únor u jakékoli konzole PlayStation.

Společnosti se daří zásobovat obchody od ledna tohoto roku. Dokonce minulý týden zlevnila balíček PS5 s God of War Ragnarök, což je první sleva od uvedení konzole na trh (listopad 2020). Bundle byl s 9% slevou za 509,99 dolarů. Druhé severské dobrodružství Krata tak bylo k PS5 za 10 dolarů. Tato sleva byla ale pouze v USA.

Hogwarts Legacy se stalo nejprodávanější hrou února na PlayStationu, Xboxu i Steamu. Jak se očekávalo, je také nejprodávanější hrou roku 2023, když překonala Call of Duty: Modern Warfare 2, remake Dead Space, Madden NFL 23 a FIFA 23.

Pravděpodobně díky seriálu od HBO se nahoru šplhá The Last of Us Part 1. Remake pro PS5 se umístil na 6. místě (v lednu byl na 11.). Z popularity těží také The Last of Us Part 2. V lednu byla hra na 41. místě, nyní se dostala na 18. místo.

Na sedmém místě najdeme Elden Ring a potom únorové novinky v pořadí Wild Hearts, Like a Dragon: Ishin! a Octopath Traveler II. V tomto měsíci debutovaly také tituly Kirby’s Return to Dream Land na 15. místě, Company of Heroes 3 na 16. místě a Theatrhythm: Final Bar Line na 20. místě.

Připomeňme, že minulý měsíc Warner Bros. oznámil, že Hogwarts Legacy se celosvětově prodalo více než 12 milionů kopií. Údaj pochází z prvních dvou týdnů prodeje. To hra ještě 5. 5. vyjde na PS4 a Xbox One. Verze pro Nintendo Switch bude následovat 25. 7. 2023.