Dobré ráno. Nové Uncharted se může vydat ve stopách posledního God of War a být výrazně jiné. Nekonečné Labůžo věnované hrám tvrdým tak, že by mohly řezat mithril. Switch je v polovině svého životního cyklu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Restart God of War z roku 2018 hráči i kritici ocenili. Čeká to samé také Nathana Drakea? Michael Mumbauer, který byl vedoucím studia Sony San Diego (které Sony ještě oficiálně neoznámila), prozradil, že tým se soustředil na remastery a remaky. Původně měli v San Diegu za úkol pomáhat jiným týmům v rámci Sony, ale postupně se jejich zaměření mělo měnit. V San Diegu měli věřit tomu, že má smysl jít s Uncharted cestou God of War, případně udělat remake prvního Uncharted. Mumbauer už pro Sony nepracuje, ale stále existuje tým čítající kolem 200 lidí (včetně zaměstnanců Naughty Dog), který na něčem dělá.

Přečtěte si také: Doom jako Call of Duty, znovuzrození Falloutu 76, fiktivní konflikt v Battlefieldu 6

- „Naši pozornost soustředíme těm nejmenším detailům,“ prohlásil Kazunori Yamauchi k chystanému Gran Turismu 7. Jeho vášeň sdílí všichni zaměstnanci japonského studia Polyphony Digital. Společně chtějí vytvořit dokonalou závodní hru se vztahujícím zážitkem z řízení.

- Microsoft zvažuje rodinné předplatné pro Xbox Game Pass. Na otázku ohledně tohoto předplatného odpověděl šéf Xboxu Phil Spencer a je to něco, co by americká společnost chtěla hráčům nabídnout.

- Příznivci retra by si měli najít dvě hodiny svého času a podívat se na nové Nekonečné Labůžo věnované hrám tvrdým tak, že by mohly řezat mithril. Tentokrát s hosty jako Richmond a Ringo.

- Nintendo Switch je v polovině svého životního cyklu, řekl Doug Bowser, prezident Nintendo of America, v rozhovoru s Polygonem. „Po Switchi stále existuje velká poptávka po Switchi a Switch Lite měl pěkné prodeje. V blízké budoucnosti se budeme nadále soustředit na obě platformy a obsah na ně,“ dodal Bowser a navázal na slova Shuntaro Furukawa, jenž v létě před investory prohlásil, že japonská společnost chce prodloužit životní cyklus Switche kvůli enormnímu komerčnímu úspěchu a vysoké poptávce.

- Hráči Stardew Valley se o vánočních svátcích zřejmě nebudou nudit. Eric "ConcernedApe" Barone pro počítače vydává aktualizace 1.5 - pro konzole až na začátku roku 2021. Součástí updatu je zbrusu nový typ farmy. Hráči si mohou vybrat Beach Farm (plážovou farmu) a v rámci menu Advanced Game Options si upravit některé aspekty hry.

- Nemějte strach, v roce 2021 čekají Animal Crossing: New Horizons další aktualizace. Hře se daří nad očekávání Nintenda. Společnost chce hráče v předstihu informovat o plánech. Ty se mají mimo jiné točit kolem sezón, událostí a vylepšení herních funkcí.

- Early Access verze závodů Drift21 významně rozšířena. Vývojáři přidali multiplayer, který podporuje až šest hráčů. Ti budou mezi sebou soupeřit o nejlepší skóre. V budoucnu se hráči mohou těšit na další obsah pro multiplayer.

Přečtěte si také: Nejlepší hra roku 2020 komunity INDIAN

- Česká hudební skupina Morčata na útěku, která paroduje známé zahraniční i tuzemské hity, si vzala do parády Cyberpunk 2077. Při té příležitosti využila skladbu Známka punku od Visacího zámku. Výsledkem je Známka Cyberpunku.