Free-to-play střílečka Tom Clancy's The Division Heartland nevznikne. Hra byla oznámena před třemi lety, ale dnes k večeru Ubisoft oznámil její zrušení.

„Po pečlivém zvážení jsme učinili obtížné rozhodnutí s okamžitou platností ukončit vývoj hry Tom Clancy's The Division Heartland,“ uvedla společnost.

Hlavní prioritou je nyní podpora členů studia Red Storm Entertainment. Ti budou přeřazeni na jiné projekty v rámci společnosti, včetně XDefiant a Rainbow Six Siege.

Podle svých slov se v Ubisoftu rozhodli pro selektivní investice a The Division Heartland je obětí této nové strategie.

The Division Heartland měla být bezplatná multiplayerová survival střílečka zasazena do fiktivního venkovského městečka Silver Creek na americkém Středozápadě, které zůstalo v troskách po rozšíření Dollar Flu. Teď je z něho nehostinná oblast plná smrtící kontaminace, potulujících se nepřátelských hord a hrozí zde nemoci a dehydratace. Hra měla nabídnout PvPvE boje (proti umělé inteligenci jiným hráčům). Více detailů si můžete přečíst tady.

Co bude dál se sérii The Division? Ve švédském studiu Massive chystají třetí velký díl. Ten je však hodně vzdálen. Loni v týmu dodělali Avatar: Frontiers of Pandora a na letošek připravují Star Wars Outlaws.