Poslední měsíce v Ubisoftu byly krušné a internet plnily zprávy o sexismu, obtěžování a nevhodném chování ve společnosti. Přečíst jsme si také mohli, že několik mocných lidí v Ubisoftu trvalo na menším důrazu na ženské hlavní postavy v sérii Assassin’s Creed.

Generální ředitel francouzského vydavatelského domu se již několikrát omluvil a sliboval zjednání nápravy. K určitým pokrokům a zlepšení zřejmě došlo, ale svět nezapomíná a všímá si každé sebemenší chybičky. Jedna taková se zrodila před pár dny.

Na oficiálním britském twitterovém účtu Assassin’s Creed se objevilo krátké video s připomínkou hrdinů této série, zřejmě v rámci propagace nadcházejícího Assassin’s Creed Valhalla. Video ukázalo různé hrdiny dávných i novějších časů Assassin’s Creed, leč zapomnělo na ženské postavy, které také používaly skrytou čepel, například Aveline z Assassin’s Creed III: Liberation.

Přečtěte si také: Ubisoft vyhodil kreativního ředitele Assassin's Creed Valhalla

V druhém tweetu o den později (nahoře) se Ubisoft za absenci ženských postav omluvil a aktualizoval video. Nyní v něm najdeme všechny asasíny ovládající skrytou čepel. Mezi nimi i Shao Jun z krátkého animovaného filmu Assassin’s Creed: Embers a plošinovky Assassin’s Creed Chronicles: China, Aveline de Grandpré z Liberation, Evie Frye ze Syndicate a Ayu z Origins.

Další změnou videa je konec. Původní verze končila pohledem na mužskou verzi Eivora z Valhally. Nová verze videa ukazuje na rozdělené obrazovce oba hlavní hrdiny.