Jen si to představte, hrajete hru, chcete se podívat na mapu a v tom na vás vyskočí reklama na jinou hru. Tohle není případ z nějaké bezplatného mobilního titulu, nýbrž z AAA produkce od Ubisoftu. Francouzská společnost dle videa na sociální síti testuje vyskakovací celoobrazovkovou reklamu v Assassin's Creed Odyssey, která láká na probíhající slevu Assassin's Creed Mirage.

Jen se podívejte:

Podle Redditu se reklama objevila na Xboxu i PlayStationu. Údajně rovněž ve hře Assassin's Creed Origins. Hráči jsou naštváni a ptají se, kam až budou vydavatelé schopni zajít. Ubisoft a další společnosti umisťují menší bannery do hlavního menu hry, případně zobrazují reklamu před spuštěním hry.

Připomeňme, že Microsoft na konzolích Xbox čas od času má reklamu na celou obrazovku, která láká na největší hity. Naposledy to bylo Call of Duty: Modern Warfare 3, předtím Starfield a nová Forza Motorsport. I to hráče dost pobouřilo.

Ubisoft později vysvětlil, že šlo o chybu. „Byli jsme upozorněni, že někteří hráči se včera při hraní některých titulů Assassin's Creed setkali s vyskakovacími reklamami,“ uvedl mluvčí Ubisoftu Fabien Darrigues, když ho kontaktoval server The Verge. Podle něj šlo o technickou chybu, kterou vyřešili, jakmile se o problému dozvěděli. Původně chtěl Ubisoft umístit reklamu do hlavního menu jiných dílů Assassin's Creed, ale kvůli chybě se zobrazovala například když hráč chtěl zobrazit mapu.

Hráči si spíše myslí, že Ubisoft interně testuje zobrazování reklam a test přenesl na hráče. Buď omylem, nebo takhle chtěl získat zpětnou vazbu.