„Československo prohlásilo nezávislost před 102 lety, 28. 10. 1918. A i když se některé věci od té doby změnily, Česká republika a Slovensko jsou od roku 1993 samostatné země, rok 1918 stále zůstává nejdůležitějším bodem novodobé historie obou zemí. Oslavte tento moment s českým a slovenským herním týdnem! Akce se zúčastní 72 vývojářů z obou zemí s více než 160 tituly. Sleva běží od 26. října do 2. listopadu.“

Takto uvádí novou slevovou akci samotný Steam a nás samozřejmě těší pozornost, které se naše domácí tituly na této velké platformě těší. Během následujícího týdne najdete zlevněné hry od celé řady našich větších, ale i menších vývojářských týmů nebo jednotlivců. Ve slevě tak můžete zakoupit hry třeba od společností Bohemia Interactive, Amanita Design, Warhorse Studios nebo SCS Software.

Přečtěte si také: Obavy z ořezání Cyberpunku 2077, cenzura GTA 6, nová sezóna Apex Legends

Díky opravdu příznivým cenám se tak můžete dostat ke hrám, které byste třeba jinak nevyzkoušeli. Za pouhé euro si můžete zahrát hru Chameleon Run, která ve světě zviditelnila Jána Illavského, proslaveného především jeho prací na hře Beat Saber. Pro milovníky tajemství a zábavných adventur vám doporučíme hru The House of Da Vinci, kterou zde najdete i s jejím pokračováním. Vyzkoušet si můžete například i Jets'n'Guns 2, které jsme nedávno recenzovali a hru jsme doporučili na krásných 8 bodů. A za opravdu krásnou cenu tu najdete i metroidvanii Feudal Alloy, ve které se chopíte role ryby ovládající parního robota.

A samozřejmě nemůžeme zapomenout na tituly, které naše dvě zemičky ve světě nejvíce proslavily. Ve slevě tak najdete například všechny hry od studia Amanita Design, včetně letošního oceňovaného Creaks. Všechny hry ze série Truck Simulator od společnosti SCS Software a samozřejmě také největší český projekt Kingdom Come: Deliverance či vojenský simulátor Arma. Nízké cenovky se samozřejmě dočkala i téměř nejslavnější česká hra Blackhole od FiolaSoft Studio.

To i mnohé další české a slovenské tituly najdete ve slevě na Steamu až do pondělí 2. 11.