U příležitosti Mezinárodního dne koček se na oficiálních sociálních profilech hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl objevil obrázek zmutovaného kočičího monstra, které vás bude strašit ve snech. Tohle rozhodně není čtyřnohý kamarád, se kterým se budete mazlit v křesle při sledování vašeho oblíbeného seriálu. Tohle je pořádná příšera nazvaná Bayun.

Z popisu, který vývojáři sdíleli, se dozvídáme, že kočičí netvor je velmi mrštný a jak se na kočku sluší, tak se dokáže velmi dobře plížit. Jeho jméno je odvozeno od hrdelních vaků, které mu umožňují napodobovat všechny druhy zvuků, včetně lidské řeči. Také vás mrazí?

Je jasné, že tam, kde Bayun bude, tak tam se budou muset mít hráči na pozoru. Je ovšem otázkou, zda se šelma skutečně objeví ve hře S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Fanoušci si možná vzpomenou, že se příšera chystala už pro první díl. Zatím nikdo nikde nepotvrdil existenci kočky v chystané dvojce.

Na koncept se přesto podívejte a všimněte si zelených očí, ostrých zubů a drápů připomínajících pařáty. A co teprve chundelatý ocas a kostra, které chybí většina srsti.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde v průběhu roku 2023 ve verzi pro PC a Xbox Series X|S. Hra bude už ode dne vydání k dispozici v nabídce Game Passu a obsáhne české titulky.