Polské studio People Can Fly ve spolupráci s Microsoftem připravuje novou hru. Projekt s kódovým označením Maverick je založen na značce vlastněné technologickým gigantem a má rozpočet od 30 do 50 milionů dolarů.

Tvůrci stříleček Outriders a Bulletstorm na projektu Maverick figurují pouze jako dodavatel. V současné době není jasné, o co přesně jde. People Can Fly v roce 2013 vytvořili Gears of War: Judgment pro Xbox 360, a tak se spekuluje, že by mohlo jít o nové Gears of War, stejně tak o remake Judgmentu. Další možnost je, že projekt Maverick s Gears vůbec nesouvisí a jde o úplně novou značku.

Není to tedy poprvé, co People Can Fly s Microsoftem spolupracují. Když už jsme zmínili Gears, tak nový díl určitě vzniká v kanadském studiu The Coalition. Pokud by tedy nějaké Gears bylo ve vývoji i v Polsku, znamenalo by to minimálně dvě různé hry z této série.

Trailer na Gears of War: Judgment

V People Can Fly toho mají rozpracováno více. Už v létě 2020 byl oznámen vývoj velmi ambiciózní AAA hry, kterou povede režisér Just Cause 3 Roland Lesterlin. V září 2022 však společnost Take-Two dala ruce pryč od projektu Dagger, jenž byl ve vývoji dva roky v newyorské podobě People Can Fly. Později generální ředitel studia prohlásil, že hra vznikne. Do dnešního dne však není jisté, zda Dagger je tím projektem, který má na starost Roland Lesterlin.

Potom jsou tady spekulace ze začátku letošního roku. Dle nich má v People Can Fly vznikat nová sci-fi střílečka ve spolupráci s evropským týmem Sony XDev. Má se hrát z ohledu třetí osoby. To je ale jediné, co teď víme.