Kooperativní It Takes Two od studia Hazelight můžeme bezpochyby zařadit mezi nejlepší a kriticky nejúspěšnější herní projekty roku 2021. It Takes Two je dokonce tak dobrá hra, že se nám vyplatilo ji zrecenzovat téměř po roce, jen aby samostatná recenze vyšla až letos v létě. A ani A Way Out z roku 2018 se nedařilo špatně, nemluvě o tom, že v Hazelight najdeme autory indie klasiky Brothers: A Tale of Two Sons.

S ohledem na takové portfolio tedy nepřekvapí, že je jakákoliv další aktivita charismatického vývojáře Josefa Farese a dalších zaměstnanců studia Hazelight docela ostře sledovaná. Navzdory tomu stále nevíme, co přesně tvůrci chystají. Lze očekávat, že půjde opět o kooperativní záležitost a že se o vydání může postarat EA, ale tím to tak nějak hasne. A ačkoliv dnes nejsme o moc moudřejší, máme tu první ochutnávku z vývoje nové hry Farese a jeho týmu.

Sám Josef Fares na Twitteru zveřejnil fotografii z natáčení motion capture, kterého se samozřejmě zúčastnily dvě osoby, potažmo dvě představitelky dosud neznámých postav. Tolik k případné otázce, jestli má být po třech projektech zaměstnanců studia Hazelight, jež se zaměřovaly na příběh dvou postav, jejich nová hra zase kooperativní záležitost.

Doufejme, že na první konkrétní detaily o hře už nebudeme muset moc dlouho čekat. A i kdyby ano, s tvorbou studia Hazelight se v dohledné době stejně setkáme. Koneckonců 4. listopadu/novembra vyjde It Takes Two ve verzi pro Nintendo Switch a v přípravě je také filmová adaptace, která má být podle dřívějších informací a spekulací určená pro streamovací službu Amazon Prime. Ani v případě filmu tedy zatím není k dispozici zrovna moc informací, výkonným producentem snímku však má být herec Dwayne Johnson.