Tameem Antoniades není šéfem Ninja Theory ani kreativním ředitelem vývoje her. Firmu, kterou před 20 lety založil, potichu opustil už před lety.

O odchodu kreativního mozku jsme se poprvé dozvěděli minulý týden, když si novináři pozváni do studia všimli, že Antoniades chybí v týmu. Zástupce Microsoftu jeho odchod potvrdil. Pak se spekulovalo, zda jeho odchod před premiérou Senua's Saga Hellblade 2 nesouvisí se stavem hry, případně napětím mezi studiem a Microsoften. Ten tým stojící za Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West, DmC: Devil May Cry a Hellblade: Senua's Sacrifice koupil v roce 2018.

Teprve tento týden zkušený scenárista, designér a režisér napsal o svém odchodu. Podle svých slov chtěl Ninja Theory opustit po dokončení prvního dílu Hellblade. Zůstal ale ještě dva roky, aby byl kreativní tým připraven na jeho odchod. Všem vzkazuje, že Ninja Theory jsou v pohodě a v těch nejlepších rukou.

Tameem Antoniades se podílel na počátečních fázích Hellblade 2. Potom předal žezlo jiným. Tým kolem prostředí vede Dan Attwell, vizuální efekty Mark Slater-Tunstill a zvuk David Garcia. Antoniades byl po vydání jedničky vyčerpaný, hrdý a spokojený. Antoniades ani Microsoftu neupřesnili, kdy přesně odešel. Nicméně, Hellblade: Senua's Sacrifice vyšlo v roce 2017 a poslední verze v roce 2021.

Senua’s Saga: Hellblade 2 se nám nedávno ukázalo prostřednictvím preview od vybraných novinářů. Ti byli nadšeni, i když na Xboxu Series X/S hra poběží s omezením na 30 snímků za sekundu. Herní doba bude přibližně 7 až 8 hodin.