Včera jsme byli hned dvakrát překvapeni. CD Projekt RED oznámil vývoj nové ságy Zaklínače s využitím Unreal Enginu 5. Ve stejné zprávě bylo také uvedeno nemilé překvapení pro příznivce Cyberpunku 2077. Vypadá to, že se pro tohle sci-fi RPG chystá pouze jedno velkého rozšíření.

Původně se přitom předpokládaly alespoň dvě expanze. Například v roce 2019 tvůrci informovali, že Cyberpunk 2077 dostane rozšíření podobná těm ze Zaklínače 3, přičemž samotných menšíc DLC mělo být více. Není tak divu, že jednotné číslo teď zaskočilo, a i z pozdějšího vyjádření quest directora Pawela Saska se zdá, že se plány od nesnadného vydání Cyberpunku 2077 změnily.

„Tvrdě pracujeme na tom, abychom vám přinesli to nejlepší rozšíření pro Cyberpunk 2077, a já osobně se na něj plně soustředím,“ uvedl Sasko na Twitteru.

Tak uvidíme, jaký osud čeká hlavního hrdinu/hrdinku V a Night City. CD Projekt RED se nedávno vyjadřoval, že budoucnost společnosti je spjata se Zaklínačem a Cyberpunkem. Už letos má začít studio pracovat na dvou velkých projektech současně.

Cyberpunk 2077 vyšel na konci roku 2020 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. Letos obdržela hra bezplatné vylepšení pro PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S.