Na nedávné prezentaci společnosti Outright Games jsem viděl nejen hry PAW Patrol World a Jumanji: Wild Adventures, o kterých jsem vám pověděl včera, ale také dnes oficiálně oznámený singleplayerový titul Transformers: EarthSpark - Expedition. Ten je inspirován animovaným seriálem Transformers: EarthSpark (premiéra na Netflixu byla v listopadu 2022) a je určen pro děti.

Příběh hry je spíše spin-offem zmíněného seriálu a soustředí se na Mandroida, který má nový ďábelský plán, jak vykopat starou technologii ze 3 míst, kde Transformers poprvé přistáli na Zemi, a využít ji k posílení moci a vytvoření nových a silnějších zbraní. Hráč jako Bumblebee bude cestovat do těchto 3 různých částí na Zemi, aby zastavil vykopávky a zabránit Mandroidovi v získání této technologie.

V roli Bumblebeeho budete nejen bojovat, ale také volně prozkoumávat (jezdit) třemi obrovskými biomy (každý má vlastní flóru, nebezpečí a další odlišnosti) a plnit úkoly od svých terranských spojenců, prvních Transformerů, a nových originálních postav z televizního seriálu. Objeví se také Optimus Prime, Grimlock, Skullcruncher, Nova Storm a Skywarp. Průzkum a boj bude odměňovat hráče odemykáním různých vylepšení a schopností, které umožní přístup do dříve nepřístupných lokací.

Hra byla navržena tak, aby byla přístupná fanouškům všech věkových kategorií. Kromě nastavení obtížnosti budou přítomny mechaniky, které zmírňují frustraci v boji, jako jsou směrová upozornění, která pomohou snadněji rozpoznat přicházející hrozby. Součástí je také asistovaný systém řízení, který přináší jednodušší ovládání v režimu vozidla, a také možnost zapnout automatickou kameru, aby se hráči mohli plně soustředit na průzkum, řízení a boj s nepřáteli.

Transformers: EarthSpark - Expedition vyjde během letošního podzimu na Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch a PC.