Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nový Battlefield se tvoří pro budoucnost, prohlásil na konferenci investiční banky Goldman Sachs generální ředitel Electronic Arts. Andrew Wilson připomenul, že budoucnost first-person střílečky tvoří Vince Zampella (šéf Respawnu, spoluzakladatel Infinity Ward a bývalý šéf Call of Duty) s odhodlaným týmem. Dříve Wilson mluvil o propojeném ekosystému a potvrdil příběhovou kampaň pro jednoho hráče.

- Přijde vám Armored Core 6 příliš těžký? V takovém případě oceníte modifikaci přidávají do PC verze snadný režim. Nová obtížnost snižuje energetickou zátěž vybavení o 50 %, snižuje hmotnost vybavení o 50 %, zvyšuje celkový počet nábojů u všech zbraní o 300 %, zvyšuje odměny z misí o 200 % a zvyšuje účinný dostřel zbraní o 300 %.

- Ubisoft vyzval k fair play. Společnost připravila program (stránku), kde informuje o rušivém chování, jak se s ním vypořádat a jaký dopad může mít na zážitky ostatních hráčů. „Toxicita může zkazit i ty nejepičtější herní seance a nikdo se nechce cítit poražený ještě před začátkem boje s bossem. Namísto vzájemného negativního napadání zvyšme úroveň naší hry na respekt a vytvořme z digitální říše místo, kde se všem daří a kde vítězí fair play,“ uvedl Ubisoft.

- Jak předejít zdražování? Jeden hráč PlayStationu si před zvýšením ceny PS Plus předplatil službu do roku 2050. Učinil tak jeden Turek, v jehož zemi bude PS Plus zdraženo o až o 600 % (Deluxe je ekvivalent Premium). Je samozřejmě otázkou, jak bude PlayStation Plus vypadat v roce 2050, zda vůbec bude fungovat...

- Do hraní Starfieldu se pustil i Hideo Kojima. Tvůrce série Metal Gear Solid a Death Stranding se pochlubil fotkou hlavního menu Starfieldu a konzole Xbox Series X.

- Někdo jiný si "užívá" Starfield v Tesle.

- Batman Arkham Trilogy nemusí být jedinou významnou batmanovskou sérií, která se v blízké budoucnosti dostane na Switch. ESRB udělilo rating Switch verzi Gotham Knights. Rating neoznámené verzi udělil i singapurský úřad.

- Server PowerPyx přinesl seznam achievementů Lies of P. PlayStation bude mít 43 trofejí; 1 platinovou, 3 zlaté, 13 stříbrných a 26 bronzových.

- Celkové prodeje hry Ghostrunner překročily 2,5 milionu kusů, pochlubila se vydavatelská společnost 505 Games s vývojáři ze studií One More Level, 3D Realms, Slipgate Ironworks a All in! Games. Kyberpunková akce poprvé vyšla v říjnu 2020. 20. 10. dorazí druhý díl na PlayStation 5, Xbox Series a PC.

- Sony v Baldur's Gate III vytvořila hrdiny PlayStationu. Podívat se můžete na Krata, Aloy, Ellie a Freyu.