Pravděpodobný duchovní nástupce Until Dawn z dílny Supermassive Games překvapí svým zakončením příběhu. Přesněji řečeno, očekávaná hororová hra The Quarry, která je laděna do filmového zpracování, by měla být unikátní právě v 186 různých koncích, jenž si můžete otevřít díky správným rozhodnutím ve hře.

Ve hře samotné nebude chybět napětí, zmatek a ani nervy drásající rozhodnutí, která budou klíčová. Režisér hry Will Byles prozradil hned několik informací o scénáři a jak se vlastně dostali k tak velkolepému počtu konců.

Píšeme to jako filmový scénář. Herci jsou zvyklí na sto stránek. Scénář této hry má více jak 1000 stránek, takže herci byli lehce vyděšení,“ prohlásil Byles pro IGN.

Při takovém množství je potřeba za den udělat, připravit a natočit alespoň 50 stránek, aby se stíhalo zpracovat takové „šílené množství“ herního materiálu. Navíc je potřeba tu samou scénu několikrát přetočit a znova ji zahrát, aby vznikla další herní linka.

Poměrně často se tak stane, že se před vámi objeví například tři různé cesty. První cesta může (ale nemusí) vést ke smrti postavy. Ve druhé třeba potkáte nové společníky a ve třetí můžete přijít už o ty lidi, které se drží ve vaší skupině. Není tedy úplně jednoduché takovou kombinaci natáčet a následně vkládat do hry.

Vypracovali jsme 186 různých konců pro tyto postavy, nejen pokud přežijí nebo umřou,“ řekl Byles. „Příběhy, které na své cestě prožijí, jsou nesmírně rozmanité.“

Rozhodnutí mohou být malá, ta téměř nepostřehnete, nebo obrovská, která ovlivní úplně, ale úplně všechno. Pro vývojáře se tenhle koncept stává lehkou noční mírou, protože množství členění příběhu a následné konce rostou exponenciálně.

Opravdu se nám líbí myšlenka poskytnout vám kontext, takže můžete vést konverzaci, ale vědět, že ten člověk právě někoho mohl zabít a ten kontext se může změnit v něco jiného, ovlivňuje úplně všechno.“

Vývojáři mysleli i na hráče, kteří nechtějí utápět několik hodin ve hře jen proto, aby zjistili, jak vypadá dalších 185 konců. Titul nabídne filmový režim, který vám dovolí si ho maximálně vychutnat a zapojovat se budete jen minimálně.

The Quarry vyjde 10. 6. pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC prostřednictvím služby Steam.