Oslava 10. výročí od vydání The Last of Us byla ideální příležitost, kdy oznámit třetí díl z toho nebezpečného postapokalyptického světa, ale bohužel. I když Neil Druckmann svým příspěvkem na Twitteru fanoušky potěšil, respektive je přiměl k debatě.

Kreativní ředitel, scenárista, designér a programátor se na sociální sítí ohlédl za 10 lety The Last of Us a prohlásil, že tahle cesta měla své vzestupy i pády. V prvním případě jistě narážel na skvělé přijetí prvního dílu a na jeho vylepšenou verzi pro PS4. V druhém případě mohl myslet kritiku druhého dílu, stejně tak problémy s vývojem samostatné multiplayerové hry The Last of Us.

Ať už to, nebo ono, Druckmann poděkoval za všechnu lásku, „kterou jste projevili tomuto světu a jeho postavám, které pro nás tolik znamenají“. Závěrem napsal, že „další The Last of Us se blíží. Do té doby vydržte a přežijte!“

Mnozí doufají, že Druckmann naráží na dříve potvrzenou novou hru pro jednoho hráče, kterou ve studiu Naughty Dog chystají. Přece jen, už to budou tři roky, co vyšla jejich poslední velká hra (The Last of Us Part II). Od té doby jen The Last of Us Part 1 (remake jedničky). Také nesmíme zapomenout na úspěšný seriál The Last of Us, jenž měl letos premiéru na HBO Max, s Pedrem Pascalem a Bellou Ramsey v hlavních rolích. Na něm se Naughty Dog také podíleli.

Co myslíte, je dalším projektem Naughty Dog skutečně The Last of Us Part 3? Každopádně v následujících dnech žádné oznámení nečekejme, varovalo už předem studio a později představilo bonusy pro největší fanoušky The Last of Us, včetně nové figurky.