V prosinci loňského roku se prominentní leaker ViewerAnon vytasil s informací, že dalším projektem Naughty Dog je třetí díl postapokalyptické série The Last of Us. Nyní se leaker vrací s novými detaily. Ty jsou hodně zajímavé.

The Last of Us Part 3 se má nacházet v rané fázi vývoje, ale už v letošním roce má vstoupit do další důležité fáze, kdy se herci sejdou ve studiu a začnou pracovat na motion capture (snímání pohybu) a nahrávat dialogy. V Naughty Dog mají počítat s tím, že Ellie bude mít přinejmenším stejně důležitou roli jako ve druhém díle. Otázkou je zbývající část hry. Ta může být údajně rozdělena až mezi pět dalších lidí. O Abby se nemluví.

Tihle nováčci mají být lidé, kteří se rozhodli přežít na vlastní pěst mimo karanténní zóny. Společně mají přežívat ve viktoriánském domě na okraji nejmenovaného města, jenž se stal jejich základnou. Tito hrdinové jsou popisováni takto:

  • Laskavý Lucas, který rozvijí vztah s dalším mladým přeživším, má mít příležitost ukázat temnou stránku;
  • bývalý voják Mason má být nucen volit mezi loajalitou k ostatním členům skupiny;
  • vůdkyně skupiny Val;
  • antagonista Ezra, který se snaží sesadit Val;
  • Gracie, žena ve věku 18-25 let.

ViewerAnon upozorňuje, že tyhle příběhové detaily se mohou ještě změnit. Proto dosud neuvádí, jak hodlá Neil Druckmann se svým týmem spojit příběh Ellie a pěti nových lidí. Insider si je jist pouze v tom, že Ellie bude nadále hrát důležitou roli. Z mého pohledu se nabízí možnost, že Ellie objeví viktoriánský dům a dojde ke konfliktu. Nebo snad někdo počítá s tím, že si Ellie najde nové kamarády?

V komentářích se děsíte toho, jak budete hrát za šest různých postav. Je nutné mít na paměti, že to automaticky neznamená, že všechny postavy budou hratelné.

The Last of Us Part 3 nebylo oficiálně potvrzeno. Zástupci Naughty Dog akorát prozradili, že pracují na několika projektech. Jedním z nich je samostatná multiplayerová hra v tomto světě a nějaký titul pro jednoho hráče. Ovšem v případě multiplayeru nejde vše podle plánu.

Díky soudu mezi Federální obchodní komisí a Microsoftem bylo odhaleno, že vývoj The Last of Us Part II začal v roce 2014, hned po původní hře, což je známo, stál 220 milionů dolarů a na titulu pracovalo 200 lidí.