Test Drive Unlimited Solar Crown bohužel 22. 9. letošního roku nevyjde. Společnosti Nacon a Kylotonn dnes oznámily odklad na rok 2023. Současně se rozhodly, že hru nebudou vyvíjet pro PlayStation 4 a Xbox One. Nové Test Drive tak bude k dostání pouze pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Stejný osud potkal nedávno Gotham Knights.

Cílem tvůrců je maximálně využít technologie nejnovějších konzolí a maximalizovat celkovou kvalitu hry.

Připomeňme, že koncept titulu je poměrně ambiciózní, hráče zavede na ostrov Hongkong, který byl vytvořen v měřítku 1:1 s více než 550 kilometry silnic. Ve stínu mrakodrapů dnes již bývalé britské kolonie si budou moci fanoušci závodů v otevřeném světě vyzkoušet řadu aktivit, které je možné absolvovat v singleplayeru, tak i v kompetitivním multiplayeru. Důležitý bude i život mimo závody.

Za vývojem stojí studio KT Racing (neboli Kylotonn), které je podepsáno za sérií WRC, Isle of Man TT, V-Rally 4 a FlatOut 4: Total Insanity. Zkušenosti s rallye závodů a motorek mají posloužit k vytvoření nezapomenutelného závodního zážitku. S ním pomáhá i Alain Jarniou, jenž se podílel na prvních dvou dílech Test Drive Unlimited.