Po šesti měsících se konečně dozvídáme více informací o zajímavém souls-like akčním RPG titulu Lies of P, který nám přinese temnou reimaginaci klasického příběhu o Pinocchiovi okořeněnou o prvky z Dark Souls a Bloodborne.

Doposud jsme viděli pouze oznamovací trailer. Dnes se ukrajinské studio Round8 pochlubilo první gameplay ukázkou. Ta nám umožňuje se blíže seznámit s temnou a strašidelnou atmosférou města Krat a hratelností, včetně soubojového systému. Ten skutečně připomíná hry od japonského týmu FromSoftware. Budeme provádět komba a protiútoky s různými zbraněmi, nechybí meče, čepele a sekery. Ve videu vidíme také plamenomet a jakýsi hák, jenž může hlavní hrdina využít k přitáhnutí nepřátel.

„Probudíte se na opuštěném nádraží Kratu, města zachváceného šílenstvím a krvežíznivostí. Před vámi leží vzkaz: Najděte pana Geppetta. Je v tomto městě,“ uvádění nás autoři do příběhu.

„Vžijte se do Pinocchia, loutkového mechanoida, a najděte tuto záhadnou osobu. Překonejte všechny pohromy, které na vás čekají, nikomu nevěřte, nikdo vám nemůže pomoci. Celé lidstvo je ztraceno v tomto kdysi krásném městě, které se nyní stalo peklem plného křiku,“ přidávají tvůrci.

Lies of P se pochlubí také systémem procedurálních úkolů, které ovlivní konec hry, systémem rozvoje zbraní a postavy a tajemným systémem lží, který promluví do dobrodružství netradičního Pinocchia. Hlavním úkolem je najít Geppetta.

Lies of P zatím nemá stanovené datum vydání, ve vývoji je pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Původně se mluvilo až o roku 2023.