Společnost Take-Two, která vydává série Grand Theft Auto a Red Dead Redemption, se stahuje z boje o koupi Codemasters. Známé britské studio společně s týmem Slightly Mad chtěla Take-Two za 994 milionů dolarů. V listopadu/novembri minulého roku šlo vše dle plánů a obě strany byly akvizicí nadšeny a představitelé Codemasters se těšili na možnost těžit ze schopností Take-Two při vývoji nových her. O měsíc později ale do hry vstoupila EA a nabídla 1,2 miliardy dolarů.

Předseda Codemasters Gerhard Florin uvedl, že s Electronic Arts mají společnou ambici týkající se závodních her. Podle jeho slov by šlo o vzrušující a prosperující budoucnost, která jeho týmům umožní vytvářet větší a lepší hry. V EA si od nákupu slibují, že budou udávat směr v nové éře závodních her. 

Přečtěte si také: Codemasters získali licenci na WRC. V roce 2023 od nich vyjde první hra

Pokud si někdo myslel, že se Take-Two budou s EA přetlačovat a nabízet větší a větší obnos peněz, tak byl vedle. Take-Two vzali svou nabídku zpět. S největší pravděpodobností tak Codemasters koupí EA a rozšíří svůj katalog her o značky jako DiRT, F1, GRID, OnRush, Project Cars a v budoucnu také o WRC.

Take-Two se chtějí poohlédnout jinde.