Dobré ráno. Dnes gameplay z NFS Unbound. Šéf PlatinumGames se omlouvá. Smite láká na nového hrdinu. Co chystají autoři We Happy Few. Star Citizen oslavuje. Do Rogue Company přichází The Walking Dead.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Střílečku Doom lze spustit už i v Poznámkovém bloku! Podle autora Doom běží při přibližně 60 snímcích za sekundu, samotný kód aplikace Poznámkový blok nebyl nijak upraven a hra je plně hratelná. John Romero, jeden ze spoluzakladatelů studia id Software a spolutvůrce Dooma, se k tomuto počinu vyjádřil slovem neuvěřitelné. Jen pozor, bolí z toho oči.

- Už známe 6 her, které se v listopadu přidají do nabídky Xbox Game Passu. Jde o:

  • The Legend Of Tianding (1. 11.)
  • Ghost Song (3. 11.)
  • Humankind (4. 11.)
  • Football Manager 2023 (8. 11.)
  • Pentiment (15. 11.)
  • Gungrave G.O.R.E (22. 11.)

- Někteří z vás psali, že by chtěli vidět gameplay záběry z Need for Speed Unbound. Tak dnes v 17:00 se dočkáte, lákají oficiální sociální sítě závodní série.

- Šéf PlatinumGames se omluvil hráčů za neúspěšný titul Babylon's Fall. Podle vyjádření šlo o důležitou lekci pro celý tým, hodně se toho naučili, ale nemění to jejich plány do budoucna. Nadále chtějí live service hry, které budou po premiéře ještě dlouho podporovány novým obsahem. Servery Babylon's Fall budou vypnuty 27. 2. 2023.

- Final Fantasy 14 překročilo hranici 27 milionů registrovaných hráčů po celém světě. 18. 10. vychází patch 6.25, přidává nové dungeony Variant a Criterion s vedlejšími příběhy a úkoly na vylepšení zbraní. Příští rok se vrací fanouškovské festivaly, budou v Las Vegas a Londýně. Na začátku roku 2024 pak v Japonsku.

- Dostupné je předběžné stažení akční hororové adventury Scorn, stahovat budete 18,75 GB. Hra vyjde 14. 10. na Xbox Series X/S a PC. Bude součástí Game Passu.

- K soupisce hry Smite se tenhle měsíc připojí hrdina havajské kultury Maui. Láká na něj filmeček. Více informací zítra a 18. 10. bude přidán do hry.

- Redfall od Arkane vyjde na konci března 2023 pro Xbox Series X/S a PC. Alespoň to tvrdí zdroje insidera Okamiho.

- Pozor, 18. 10. 2022 opustí PlayStation Plus Extra a Premium horor SOMA ve verzi pro PS4 (na PS5 běží ve zpětné kompatibilitě). O den dříve zmizí Red Dead Redemption a Red Dead Redemption: Undead Nightmare z PS Plus Premium. Nadále čekáme na hry, které budou do služby přidány tento měsíc.

- Tým Compulsion Games pod křídly Microsoftu, který vytvořil We Happy Few, pracuje na akční adventuře z pohledu třetí osoby. Vyplývá to z popisku práce u senior environment artisty. Ten na projektu pracuje rok a tři měsíce. Jez Corden dříve projekt označoval kódovým jménem Project Midnight a mluvil o zasazení do temného fantasy světa s příběhem inspirovaným americkým jihem.

- V Overwatch 2 bude u příležitosti Halloweenu od 25. 10. do 8. 11. tohoto roku probíhat událost Junkerstein's Revenge: Wrath of the Bride. Podle náznaků budou hráči prozkoumávat nějaký strašidelný hrad. V roli záporáka se pravděpodobně objeví i Sombra. Objeví se také noví hrdinové: Sojourn, Junker Queen a Kiriko, stejně jako známá Ashe. Na další podrobnosti si ještě musíme počkat.

- Star Citizen má přes 4,1 milionu registrovaných účtů, z nichž 1,7 milionu hráčů si hru koupilo. V průběhu letošního roku má ambiciózní vesmírný simulátor v průběhu více než 50 000 hráčů denně (loni to bylo 32 tisíc).

- Autoři World War 3 pokračují v opravě této bezplatné taktické online střílečky, kterou nedávno spustili ve veřejné betě. Původně se nedala téměř hrát, nyní je to lepší a je to vidět i na pozitivnějších recenzích od hráčů na Steamu.

- Předplatitelé služby Nintendo Switch Online Expansion Pack se mohou už 13. 10. těšit na létání a relaxování v simulaci Pilotwings 64.

- Do Rogue Company přichází The Walking Dead. Zahrát si budete moci za komiksové postavy vytvořené Robertem Kirkmanem, včetně Ricka, Michonne a Negana.