Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (obvykle v 5:30, ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nintendo potvrdilo, že v Evropě dochází k prvnímu snížení ceny Switche. Maloobchodní cena standardního Switche je nyní 269,99 eur (pokles z 329,99 eur). Uvidíme, zda obchody půjdou ještě níže. Před příchodem OLED modelu to dává smysl.

- Microsoft má na jaro nadcházejícího roku připravovat nějakou novou hru. Podle insidera s přezdívkou Klobrille, který měl mnohokrát pravdu, to technicky není úplně nová hra. To zní jako remake nebo jako samostatné rozšíření. Xbox má silný podzim a závěr roku s Forza Horizon 5 a Halo Infinite. Ve druhé polovině 2022 dorazí Redfall a Starfield, ale co bude před nimi?

- Čínští hráči bombardují Life is Strange: True Colors na Steamu negativními recenzemi kvůli přítomnosti tibetské vlajky nad vchodem do obchodu s tibetskými poklady ve městečku Haven Springs. Tvrdí, že Tibet je součástí Číny. Dříve čínští hráči bombardovali Devotion v mnohem větší míře za to, že obsahoval skrytý odkaz na mem, jenž porovnával čínského prezidenta Si Ťin-pchinga s Medvídkem Pú.

- Sony kvůli ochraně fanoušků vypíná servery starších hitů LittleBigPlanet. Vlna DDoS útoků a urážlivé chybové zprávy zobrazované ve hrách definitivně odsoudily k zániku první díl (včetně PS Vita verze), jeho pokračování a LittleBigPlanet 3 pro PS3. Díky nedávno vydané aktualizaci 1.27 přežijí pouze PS4 verze.

- Bude Indiana Jones exkluzivitou pro Xbox Series X/S a PC? Potvrzuje ji insider Shpeshal_Nick. Dává to smysl, když na hře pracuje studio MachineGames pod Bethesdou, respektive Microsoftem. Indiana Jones má přinést originální příběh s ikonickým filmovým hrdinou. Projekt začal v roce 2019 a produkce letos. Na vše dohlíží Lucasfilm Games.

- Časová exkluzivita PlayStationu na Deathloop končí přesně za rok. 14. 9. 2022 může hra vyjít na Xbox Series X/S. Dá se očekávat, že tuhle first-person střílečku od tvůrců Dishonored dá Microsoft i do Xbox Game Passu.

- Nová pracovní místa vypsaná Ubisoftem naznačují vývoj nového, dosud neoznámeného velkého projektu. Noví zaměstnanci se hledají do stockholmské kanceláře, kde se podílejí na hře Avatar: Frontiers of Pandora. Nová práce se má týkat něčeho vzrušujícího, co je zasazeno do obrovského světa. Celé to má být velmi ambiciózní. Možná jde o MMO.

- Hideo Kojima, tvůrce série Metal Gear Solid a Death Stranding, chce vytvářet hry, které se mění v reálném čase v závislosti na tom, kde žijete a jak to celé cítíte. Odkazuje přitom na svůj starý titul Boktai: The Sun is in Your Hand pro Game Boy Advance se světelným senzorem a hodinami. Množství světla ze slunce se odráželo do zbraně ve hře, což vám pomáhalo zabít upíry. Hra se tedy měnila podle toho, kde a kdy hrajete.

- Společnost Forever Entertainment podepsala smlouvu s firmou G-Mode o vývoji remaku beat ’em up hry Night Slashers z roku 1993 pro všechny hlavní platformy. Datum vydání oznámeno nebylo. Forever Entertainment dříve vydala remake Panzer Dragoon a chystá předělávku druhého dílu společně s jedničkou a dvojkou The House of the Dead. Začátkem tohoto roku byly oznámeny plány na více remaků založených na nespecifikovaných titulech Square Enix.

- Jeep Dual Pack přináší do SnowRunner dvě nová ikonická průzkumná vozidla této legendární značky: Wrangler-Rubicon a CJ-7 „Renegade“. Tato lehká a časem prověřená průzkumná vozidla značky Jeep právem platí za jasnou volbu při snaze pokořit nástrahy náročného terénu a divočiny. Jeep Dual Pack není součástí poukazu na 1. rok ani poukazu na 2. rok. Stojí 5,99 eur.