Dobré ráno. Falešné skupiny kurátorů odhaleny na Steamu. Pocta zesnulému vývojáři v The Last of Us Part 1. Ferrari v Rocket League. Úspěch Two Point Campus. A další krátké zprávičky z videoherního světa.

- 11 bit studios už nebudou dávat kurátorům Steamu klíče ke svým hrám. Vývojáři This War of Mine a Frostpunku reagují na zprávu o zákazu více než 20 skupin kurátorů, které podváděly s klíči. Navíc mají vlastní zkušenosti, aby se domnívali, že většina žádostí o přístup ke hře pochází z falešných účtů, které se ve skutečnosti používají ke shromažďování a prodeji klíčů. Recenze od těchto profilů pak nepřinášejí komunitě žádnou hodnotu.

- Mobilní aplikace Xbox pro iOS a Android obdrží aktualizaci se zásadním vylepšením vyhledávače. Novinka je v betě a vylepšuje algoritmus pro vyhledávání her a dalšího obsahu. Dosud bylo vyhledávání hodně špatné. Mobilní aplikaci vylepšuje také Steam.

- V The Last of Us Part 1 se nachází připomínka na vývojáře Daniela Kinnarda, bývalého producenta PlayStation Studios Visual Arts, jenž během vývoje zemřel.

- Undead Labs se při vývoji State of Decay 3 na Unreal Enginu 5 mohou spolehnout na pomoc kolegů z The Coalition. Dokonce využívají některé věci, které byly v Gears of War.

- Na příští rok bylo potichu odloženo RPG Dark Envoy od nezávislého polského studia Event Horizon. Platformy (PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series S/X) se nemění.

- Podle SteamDB existuje už přes 5000 her označených jako „Ověřeno“ nebo „Hratelné“ pro Steam Deck. Je třeba připomenout, že ověření je pouze formální. Do skupiny ověřených titulů se v poslední době přidaly mj. Marvel's Spider-Man, Postal: Brain Damaged, Stray nebo God of War.

- Rocket League navázalo spolupráci se slavnou italskou automobilovou značkou. Ve hře je nyní dostupný vůz Ferrari 296 GTB.

- Two Point Campus oslavuje překonání hranice jednoho milionů hráčů během dvou týdnů od vydání. Společnosti Sega a Two Point Studios jsou pochopitelně nadšené a děkují komunitě s tím, že odezva předčila všechna očekávání. V plánu je několik aktualizací s vylepšením hry i přidáním nových funkcí.

- Na Nintendo Switch se může dostat It Takes Two. Příchod oceňovaného kooperativního hitu na další platformu naznačuje insider The Snitch.

- Novinkou v předplatném EA Play jsou závody GRID Legends od Codemasters. Dostupné jsou pro PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox, včetně služeb Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Pass.

- Portování her na PlayStation VR2 bude snazší, říkají Yasuo Takahashi a Kenjo Akiyama ze Sony. Tvrzení zakládají na tom, že PSVR2 využívá stejnou sadu pro vývoj softwaru (SDK) jako PS5.

- Survival Conan Exiles obdržel Age of Sorcery, největší bezplatnou aktualizaci. „Ponořte se do temné korupce, obětujte trůny za krev, vyvolávejte démonické a nemrtvé spojence a mnoho dalšího, abyste přežili a ovládli divoké Exiled Lands,“ lákají autoři. Součástí jsou nové perky, nový vyvážený systém atributů a rychlejší budování pevnosti díky novému rozhraní pro stavění.