Dobré ráno. Záhadný projekt ve světě Halo. Fanouškovská ukázka Marvel’s Wolverine na Unreal Enginu 5. Call of Duty samostatně. Na PlayStation vychází Century: Age of Ashes. Pátá hratelná frakce v Dune: Spice Wars.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Remake Resident Evilu 4 by mohl vyjít i na Xbox One. Naději hráčů přiživuje britská pobočka Amazonu. V obchodě se objevil „Resident Evil 4 Remake (Xbox One Series X)“ s obalem, který jasně uvádí, že hru bude možné hrát na Xboux Series X (a S) i Xboxu One. Původně byla předělávka kultovního hororu oznámena výhradně pro PC a novou generaci konzolí. Na Tokyo Game Show 2022 ale Capcom nečekaně potvrdil PS4 verzi.

- Zástupce texaského studia Certain Affinity prozradil, že nepracují pouze na Halo Infinite, ale také vedou vývoj něčeho velkého a pro značku Halo nového. Neohlášená věc je teď jejich největší projekt a pracuje na něm téměř 100 lidí. Spekuluje se, že jde o Battle Royale režim pro Halo Infinite.

- Studio Bungie podalo žádost o sedm nových patentů související s Destiny. Nové patenty se týkají virtuálního nebo dotykového ovládání na mobilních zařízeních. Tohle zjištění vyvolalo spekulace o vývoji mobilní verze Destiny. Loni několik zdrojů tvrdilo, že Bungie spolupracují s čínskou NetEase na mobilní verzi své vlajkové hry.

- Ve fanouškovském koncept traileru došlo už i na Marvel’s Wolverine. Podívat se můžeme, jak by mohla hra vypadat na Unreal Enginu 5. Jinak na hře pracují v Insomniac Games, půjde o PS5 exkluzivitu a má dospělejší tón.

- Call of Duty: Modern Warfare 2 a Warzone 2.0 budete moci nainstalovat zvlášť, potvrzuje Infinity Ward. Takže když budete chtít hrát pouze Modern Warfare 2, nemusíte mít v počítači nebo konzoli zbytečně Warzone 2.0.

- Microsoft podal žádost o novou ochrannou známku pro Gears of War. Týká se stolních her, karetních her, obchodních karetních her a arkádových her. I když nejsou přímo zmíněny videohry, tak insider Rand al Thor na konci roku 2021 tvrdil, že v The Coalition pracují na Gears of War 6, ale hra dorazí až někdy v roce 2024 nebo 2025. Insider Shpeshal_Nick z XboxEra zase mluvil o možné kolekci starších dílů Gears of War po vzoru Halo: The Master Chief Collection. Pět Gears of War her prodalo dohromady více než 41 milionů kopií.

- V Respawnu mají dost urážek, obtěžování a nevhodného chování. Autoři Apexu Legends si rádi poslechnou konstruktivní zpětnou vazbu a vyslechnou názory hráčů, ale nemohou tolerovat urážky a toxické komentáře, ať už směrem k jiným hráčům, tak vývojářům. Zpráva na Twitteru získala podporu několika dalších studií, včetně Bungie (Destiny) a Sony Santa Monita (God of War).

- Dnes na PS4 a PS5 vychází Century: Age of Ashes. Jedná se o bezplatnou multiplayerovou akci s draky, která už dříve dorazila na PC a konzole Xbox. Na PC má spíše kladné recenze od hráčů.

- Za necelých 20 eur (cca 500 Kč) si můžete pořídit Humble Bundle série Serious Sam. Balíček obsahuje jednotlivé díly, od klasik až po ty nejnovější. Aktivace je na Steamu.

- Pokud místo stříleček preferujete strategie, tak Total War Classics bundle lehce přes 12 eur (300 Kč) přináší Medieval II: Total War - Definitive Edition, Total War: Shogun 2 a rozšíření Rise of the Samurai, Empire: Total War - Definitive Edition, Medieval: Total War Collection, Napoleon: Total War - Definitive Edition, Shogun: Total War Collection a Viking: Battle For Asgard.

- Do boje o Arrakis se připojuje pátá hratelná frakce v podobě rodiny Corrinů, ze které pochází Imperátor. Strategie Dune: Spice Wars je nadále v předběžném přístupu. Verze 1.0 by měla vyjít v roce 2023.

- Ninja Theory jsou první mezi velkými vývojáři, kteří používají AI Voice Acting. Technologii Altered AI studio používali pro placeholder obsah v raných fázích vývoje Hellblade 2: Senua’s Saga. Později byly hlasy generované umělou inteligencí nahrazeny skutečnými herci. Ti jsou podle Ninja Theory základem pro oživení jejich příběhů.

- PUBG Mobile zavádí nový pokročilý systém proti podvádění. Společnost Krafton tvrdí, že systém Fog of War se při testování osvědčil. Během testovacího období kleslo podvádění v jednom regionu o 62 procent. Teď je systém postupně zaváděn a měl by zamezit podvádění, zejména při používání rentgenového vidění.

- V Return to Monkey Island vystupuje Neil Druckmann. Autor ponuré série The Last of Us propůjčil hlas jedné postavě v tomto barevném dobrodružství. Druckmann na Twitteru poděkoval za překonání svých životních cílů. Prozradil, že si Return to Monkey Island užívá na Steam Decku.