Končí dvě konzolové exkluzivity z loňského roku. Milovníci koček s konzolemi Xbox se mohou radovat, loňský nezávislý hit Stray se z PlayStationu a PC stěhuje na Xbox Series X/S a Xbox One. Stray bude na konzolích od Microsoftu dostupný od 10. 8. 2023.

Stray vyšel 19. 7. 2022 na PS5, PS4 a PC. Hra sleduje zatoulanou kočku v kybernetickém městě budoucnosti. Pohlédnete na svět očima zatoulané kočky a budete interagovat s prostředím spoustou hravých způsobů. Nahoře nové video.

To příznivci netradičních hororů se mohou těšit na Scorn. Hororová logická adventura, která vyšla loni na Xbox Series X/S a PC, bude později v tomto roce dostupná na PlayStationu 5. Tvůrci ze studia Ebb Software potvrdili, že hra využije možnosti DualSense. Díky nim mají prohloubit ponoření hráče do titulu a nechat celý svět dýchat novým způsobem.

„Haptika je skvělým doplňkem tohoto zvláštního audiovizuálního zážitku,“ tvrdí Jovan Vučković z Ebb Software a připomíná, že ve Scornu nejsou žádné mluvené dialogy. Příběh je vyprávěn prostředím. Chybět nebudou ani adaptivní spouště. Ty umožní, aby každá zbraň a nástroj ve hře měly jemný, ale odlišný pocit váhy, jenž pomůže hráče ještě více vtáhnout do zážitku. Světelný pruh ovladače bude znázorňovat, kolik má hráč zdraví, a ve „vhodných situacích“ bude měnit barvu.

Scorn na PS5 vyjde nejen digitálně, ale také ve fyzické edici. Deluxe Edition zahrne hru, steelbook, digitální artbook a originální soundtrack ke stažení.