Už v pátek, 21. 4., se všichni zájemci budou moci vypravit do zpustošeného Los Angeles, aby se pustili do boje se zombíky. Na vydání Dead Island 2 láká dvouminutový startovní trailer. Ten nejprve ukazuje, jak se probudíte po letecké nehodě a kousne vás zombík. Přesto jste přežili, jste totiž imunní a postupně v sobě probudíte vnitřní zombií a pustíte se do šílené, krvavé a dle vývojářů srandovní jízdy, jež se nebere tak vážně.

„Budoucnost LA (a lidstva) držíte v rukou pouze vy a hrstka dalších vychloubačných kreténů, kteří jsou vůči tomuto patogenu náhodou odolní. Zatímco budete odhalovat pravdu za epidemií, zjistíte, kdo – nebo co – jste zač. Přežijte, vyvíjejte se, zachraňte svět – prostě další den v LA!“ uvádí tisková zpráva.

Pokud by vám to nestačilo, tak na internet uniklo prvních 30 minut. Video je samozřejmě plné spoilerů a očekáváme, že ho brzy společnost Deep Silver zablokuje.

Dead Island 2 si budete moci zahrát na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4 a Xboxu One. Ve hře budou české titulky, ale bohužel nebude podporovat cross-play. Naštěstí bude možné hrát kooperaci v rámci obou generací konzolové platformy. Hráči na PS5 si zahrají s hráči z PS4, zatímco hráči z Xboxu Series X/S si zahrají s kamarády, co mají Xbox One. Ani jeden tábor se ale nespojí vzájemně, stejně tak se nespojí s PC (tady HW nároky a info o tom, jak hra poběží na konzolích).