8 GB operační paměti přestává pro hraní nových her stačit. Star Wars Jedi: Survivor byste měli ještě spustit, ovšem rozbité The Last of Us Part 1 vyžaduje už 16 GB RAM a nadcházející zombie akce Dead Island 2 bude chtít na počítači 10 GB RAM. Odhalují to čerstvé systémové požadavky.

Detailní hardwarové požadavky jsou v některých ohledech náročnější než u rok staré konkurence v podobě Dying Light 2: Stay Human od Techlandu, což je mírně překvapující, když Dying Light 2 se odehrává v rozsáhlém otevřeném světě, zatímco Dead Island 2 je uzavřeno do menších oblastí v Los Angeles.

Pokud se rozhodnete do poničeného a zamořeného Města andělů vypravit, tak tady jsou uváděné PC konfigurace:

Doprovodné informace potvrzují podporu AMD FSR2 a FidelityFX Contrast Adaptive Sharpening. Naopak nikde není ani zmínka o DLSS od Nvidie. Místo toho na konci FAQ je uvedeno, že hra nepodporuje software zvyšující výkon.

Součástí hry bude režim streamera, jenž blokuje licencovanou hudbu. Samozřejmostí je podpora ovladačů, rozložení ovládání je připraveno pro gamepady Xbox Series X|S, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 5 a PlayStation 4.

Když jsme u konzolí, tak v případě PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S je uvedena frekvence 60 snímků za sekundu a 30 snímků v případě PlayStationu 4 a Xboxu One. Detailnější informace Deep Silver nemá, takže nevíme, v jakém rozlišení a zda budou na výběr nějaké grafické režimy.

Místo toho je potvrzeno, že hra nebude podporovat cross-play, takže kooperaci pro tři hráče si s kamarády z jiné platformy bohužel nezahrajete.

Dead Island 2 vyjde 21. 4. 2023 na PC přes Epic Games Store, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.