Tak máme konečně jasno. Vesmírné RPG Starfield od Bethesdy Softworks a vývojářského studia Bethesda Game Studios nakonec nedorazí v první polovině letošního roku, ale až 6. září/septembra 2023. Konkrétní a snad už definitivní datum vydání (původně měla hra vyjít 11. listopadu/novembra 2022) bylo odhaleno prostřednictvím nového traileru.

Trailer obsahuje nejen pohled na několik lokací kdesi ve vesmíru, ale i zprávu od Todda Howarda, kreativního ředitele Bethesdy Game Studios. Touto cestou nás Howard ujistil, že Starfield obsahuje řadu věcí, na které jsou fanoušci předchozích projektů studia, mezi něž patří sága The Elder Scrolls a většina novějších dílů série Fallout, zvyklí. Také má ale nabídnout unikátní zážitek. Známý vývojář zároveň poděkoval fanouškům za přízeň a trpělivost.

Jak už také nějakou dobu víme, Bethesda plánuje samostatnou akci, na níž má Starfield blíže představit. Nově bylo odhaleno, že se tato akce jmenuje jednoduše Starfield Direct a proběhne 11. června/júna 2023. Během Directu nás mají tvůrci vzít k sobě do studia, přičemž podle Howarda je toho ještě hodně, co nám mohou ukázat.

Starfield Direct bude následovat bezprostředně po Xbox Games Showcase.

Starfield vyjde 6. 9. 2023 ve verzi pro PC (Steam, Microsoft Store) a Xbox Series X|S. Hra bude také součástí Game Passu.