Starfield má své hlasité příznivce i odpůrce. Někteří fanoušci dokonce uznali, že si sci-fi dobrodružství nezaslouží být v boji o ocenění hra roku na The Game Awards 2023. Celkově má Starfield od hráčů smíšené recenze, což se rozhodla Bethesda změnit. Snaží se hráče přesvědčit, že Starfield není nudný.

Tenhle měsíc začali dva vývojáři z Bethesda Game Softworks (jsou označeni jako oficiální zástupci studia) odpovídat na negativní recenze na Steamu a poukazovat na kvality svého nejnovějšího díla. De facto vyvracejí hráčům jejich názory a snaží se je přesvědčit, aby Starfieldu dali ještě šanci. Spousta hráčů si totiž stěžuje na repetitivní a bezduchou hratelnost. Těm vývojáři radí, že mají začít novou hru a postavě zvolit jiné vlastnosti a pozadí příběhu.

Jindy vyvracejí názory hráčů. Například napsali, že když astronauti letěli na Měsíc, tak tam taky nic nebylo, ale rozhodně se nenudili. V dalších případech připomínají, jak se Starfield od vydání zlepšil a že na dalších aktualizacích se pracuje.

Mnozí tuto snahu Bethesdy považují za bizarní a nejsou přesvědčeni o to, že by něco takového mohlo změnit názor lidí. Co myslíte vy?