Electronic Arts se s Mezinárodní fotbalovou asociací nerozešla v dobrém. Tohle ale nejspíš nikdo nečekal. EA z digitálních obchodů pro počítače a konzole odstranila všechny díly FIFA. V nabídce PlayStation Store, Microsoft Store, Steamu, Epic Games Store a Nintendo eShopu není ani loňská FIFA. Místo té je vám nabídnuta EA Sports FC 24.

„Produkt EA SPORTS FIFA 23 byl na žádost vydavatele vyřazen z výsledků vyhledávání a veřejného zobrazování v obchodě služby Steam,“ uvádí Valve ve vysvětlení. Jedinou možností, jak si FIFA 23 zahrát je předplatné EA Play, které je doporučováno také na Steamu.

EA hry odstranila v tichosti. Podle SteamDB k tomuto kroku na Steamu došlo 21. 9. letošního roku, tedy den před vydáním EA Sports FC 24 v Ultimate Edition. Ty standardní budou dostupné od 29. 9. Například oficiální stránky FIFA 23 při kliknutí na banner pro koupi hru nadále odkazují na digitální platformy.

Pokud máte nějaké díly FIFA koupeny, tak si je můžete nadále zahrát. Tento krok EA se týká pouze nových hráčů.

Téměř třicetiletá spolupráce Electronic Arts s Mezinárodní fotbalovou asociací skončila letos. EA odmítla podepsat novou smlouvu. FIFA údajně za název FIFA chtěla miliardu dolarů na čtyři roky a házela vývojářům klacky pod nohy. Poslední hrou od EA Sports nesoucí název FIFA je tak FIFA 23. Od letošního roku se tvůrci soustředí na vlastní značku EA Sports FC, kterou mohutně propagují, zatímco organizace FIFA má spolupracovat s řadou studií a vydavatelů, aby v nadcházejících letech na různé platformy vyšlo více her, které budou od sebe odlišné. Prezident FIFA Gianni Infantino prohlašoval, že nejlepší e-sporty hry pro každého chlapce a dívku budou hry FIFA 25, 26, 27 a tak dále.