V případě novějších titulů od Ubisoftu už jsme si zvykli, že v souvislosti s PC dlouho dělá, že neexistuje nic jiného než jeho vlastní klient Ubisoft Connect a nepopulární Epic Games Launcher. Jen aby nějaký čas po vydání hry došlo k vydání na Steamu, ze kterého se dělá velká událost. Proto nejspíš nikoho nepřekvapí, že nejinak tomu bude i v případě akční adventury Star Wars Outlaws, která vyšla před necelým měsícem.

Pokud si chcete dobrodružství Kay Vess a Nixe v předaleké galaxii zahrát na PC, ale bez Steamu nedáte ani ránu, zakroužkujte si v kalendáři datum 21. listopadu/novembra 2024. Ve stejný den navíc na všech platformách vyjde první placené rozšíření s názvem Wild Card. Z dřívějška víme, že se zaměří na Landa Calrissiana a infiltraci sabaccového turnaje s vysokými sázkami.

Skutečnou novinkou je tak tentokrát oznámení bezplatného dodatečného obsahu ve formě nových kontraktů, které budou moci plnit všichni majitelé Star Wars Outlaws. Vývojáři pak na sociálních sítích poděkovali hráčům za podporu a zpětnou vazbu a přislíbili hned několik aktualizací, které zlepší nebo opraví optimalizaci, hratelnost a další aspekty. Očekávat lze například další změny v oblasti boje a plížení.

Vypadá to ale, že Star Wars Outlaws může být poslední velký projekt od Ubisoftu, v jehož případě hráči museli strpět některé kontroverzní kroky typu pozdějšího vydání PC verze na Steamu či několikadenního posunu vydání hry pro všechny, kteří si nechtějí předobjednat dražší edici. Nadcházející Assassin's Creed Shadows nic z toho nakonec provázet nemá, i když třeba jde jen o výjimku způsobenou čerstvým odkladem. V tuto chvíli nicméně francouzský vydavatel hlásá, že Assassin's Creed z feudálního Japonska má přinést návrat k vydávání her Ubisoftu na Steamu ve stejný den jako na ostatních platformách. Takže šance, že nejde pouze o jednorázové prozření, tu přece jen je.