Tak už víme, proč Ubisoft na poslední chvíli zrušil prezentaci na Tokyo Game Show 2024 a také možnost, aby si novináři zahráli Assassin's Creed Shadows. Akční RPG zasazené do feudálního Japonska bylo odloženo.

Assassin's Creed Shadows měl vyjít 15. listopadu/novembra letošního roku. Dnes ho ale Ubisoft odložil na 14. února/februára 2025. V prohlášení vývojáři tvrdí, že dobrodružství dvou hrdinů je hotové, ale ponaučili se z vydání Star Wars Outlaws a chtějí více času na doladění a vylepšení. To jim umožní plně realizovat své ambice. V rozhodnutí jim pomohla rovněž zpětná vazba.

S ohledem na odklad budou hráčům vráceny peníze za předobjednávku. Ubisoft také ustupuje od tradičního modelu Season Passu. Všichni hráči se do dobrodružství vypraví 14. února/februára a první rozšíření bude jako bonus za novou předobjednávku. Také hra bude v den vydání dostupná na Steamu. Tím končí exkluzivita pro Ubisoft Connect a Epic Games Store. Ubisoft začne znovu vydávat hry ve stejný den na Steamu jako jinde.

To vypadá, že v Ubisoftu konečně někdo bouchnul do stolu a došlo mu, že takhle už to dál nejde. Tomu se osobně nedivím, když výrazně firmě padají akcie. Tak snad to francouzské společnosti vydrží. A my se třeba dočkáme i návratu české lokalizace.

Mimochodem, Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde 11. února/februára. Stejný měsíc uvádí také Avowed a Monster Hunter Wilds.