Akční adventura Star Wars Outlaws od studia Massive Entertainment vyjde už za několik týdnů, a tak by nás neměla překvapovat čerstvá připomínka, že s vydáním hry dobrodružství Kay Vess a jejího zvířecího společníka Nixe nekončí. Ubisoft konkrétně zveřejnil nové detaily o dodatečném obsahu, který nabídne tradiční Season Pass. Protože už více než 10 let platí, že v AAA sféře herního průmyslu to bez Season Passu prostě nejde.

Už víme, že nás po vydání Star Wars Outlaws čekají dvě placené, příběhové expanze. Nyní jsme se dozvěděli, že první z nich se jmenuje Wild Card, vyjde letos na podzim a zaměří se na sabaccový turnaj s vysokými sázkami, v němž se hráči setkají s Landem Calrissianem. Díky šarmantnímu darebákovi, který se poprvé objevil ve filmu Impérium vrací úder z roku 1980, však dojde na zjištění, že tu ve skutečnosti jde o úplně jinou hru.

Druhé placené rozšíření bude následovat na jaře 2025 a jeho název A Pirate's Fortune možná dlouholetým příznivcům předaleké galaxie napoví, jaká známá tvář se objeví tentokrát. Ano, v tomto DLC Landa vystřídá bývalý pirát Hondo Ohnaka, hvězda animovaného seriálu Star Wars: Klonové války z roku 2008 a průvodce zábavním komplexem Galaxy's Edge v Disneyho parcích. Děj DLC se přitom točí okolo Hondova starého sporu s pirátským gangem a reputace lodi Trailblazer, díky níž bude možné cestovat napříč celou hrou.

Ubisoft potvrdil, že obě DLC bude možné koupit i zvlášť, takže koupě Season Passu v tomto případě není vyžadována. Nechvalně proslulý vydavatel ale znovu dokázal, že zkrátka miluje kosmetické předměty, protože došlo také na oznámení, že majitelé Season Passu společně s vydáním expanze Wild Card dostanou i balíčky Hunter’s Legacy a Cartel Ronin s dodatečnými kosmetickými předměty určenými pro Kay, Nixe, loď Trailblazer a speeder, v němž bude pro změnu možné cestovat po povrchu.

A pokud jste si náhodou mysleli, že by Ubisoft mohl zapomenout na ten nesmysl s exkluzivní misí pro majitele Season Passu, která bude k dostání už v den vydání základní hry, tak bohužel. Dokonce jsme se dozvěděli, že mise nazvaná Jabba’s Gambit se bude točit okolo starého dluhu, jenž má droidí společník ND-5 vůči Huttům. Jabba proto kontaktuje Kay, aby si ten dluh vybral.

Popis exkluzivní mise doprovází už několikrát použité upozornění, že Jabbu a jeho palác na planetě Tatooine si budou moci dosyta užít všichni majitelé základní hry, tedy že majitelé Season Passu dostanou jen jeden quest navíc. Což ale nic nemění na tom, že stále jde o kus obsahu, který bude při vydání Star Wars Outlaws už hotový, implementovaný přímo do hry, ale zamčený pro ty, kteří si nebudou chtít připlatit.

Skoro se zdá, že chce někdo z marketingového oddělení Ubisoftu spíš zdůraznit, kolik absurdních praktik používá, než přiblížit placený dodatečný obsah. Tentokrát dokonce francouzský vydavatel výslovně zmiňuje, že pokud si předobjednáte některou z dražších edic Star Wars Outlaws ve verzi pro PC, PlayStation 5 nebo Xbox Series X|S, případně pokud si zaplatíte Ubisoft+, bude pro vás kompletní, hotová hra dostupná už 27. srpna/augusta 2024. Ostatní tudíž musí strpět umělý několikadenní odklad na 30. srpna/augusta 2024.